Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi: Yapımı çok pratik

Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi: Yapımı çok pratik

Türk mutfağının zengin mirasından gelen bir lezzet şöleni olan Kemalpaşa tatlısını daha önce böyle yememiştiniz. Mutfakta kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifimize hayran kalacaksınız.

Türk mutfağının zengin ve çeşitli tatlarının arasında özel bir yere sahip olan tatlılar, her daim sofralarımızı süsleyen lezzetlerden biridir. Bugün siz değerli okuyucularımızla, geleneksel Kemalpaşa tatlısının muhallebili versiyonunu paylaşacağız. Hem göz dolduran görüntüsüyle hem de enfes lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

1 paket hazır Kemalpaşa tatlısı

Muhallebisi için;

1 litre süt

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağından biraz az şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

Yeteri kadar hindistan cevizi

kemalpasali-fincan-tatlisi-tarifi.webp

YAPILIŞI

  • Önce Kemalpaşa tatlısını yapalım paketlerin üzerinde yapılışına göre yapalım. Tatlıyı yaptıktan sonra soğumaya bırakalım ve kullanırken şerbetini iyice süzün mutlaka.
  • Muhallebisi için; tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıp ocağa alalım ve kıvam alıp kaynamaya başlayınca içine vanilya ve tereyağını da ekleyip eriyene kadar ocakta karıştırıp indirelim.
  • Fincanları suyla yıkayıp süzelim içini kurutmadan nemli kalsın daha kolay çıkması açısından.
  • Muhallebiden yarım fincan olacak şekilde koyalım ve tam ortasına gelecek şekilde de tatlımızı koyup üzerine tekrar muhallebi dökelim bu şekilde hepsini yapıp buzdolabına alalım.
  • En az 4 - 5 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Bu süre sonunda fincanın içinden dikkatli bir şekilde tatlıları çıkarın.
  • Geniş bir tabağa hindistan cevizi koyun ve tatlının her tarafını bulayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servise sunabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN