Yapay zeka alanına şimdi de Koç giriş yaptı! KoçGPT geliyor

Yapay zeka alanına şimdi de Koç giriş yaptı! KoçGPT geliyor

Günümüzün her noktasında yapay zeka hakimiyeti görülürken, şimdi de bu yapay zeka alanına Koç topluluğu giriyor! Yeni yapay zeka modeli KoçGPT kullanılmaya başlandı.

Koç Holding, çalışanlarını yenilikçi teknolojilerle güçlendirerek geleceğin yetkinliklerini kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Koç Topluluğu bünyesindeki farklı sektörlere yönelik kurumsal bir yapıda tek GPT modeli üzerinden hizmet veren KoçGPT, benzersiz bir yaklaşım sunuyor.

KOÇGPT NE GİBİ FAYDALAR SAĞLIYOR?

Yapay Zeka Nedir?

KoçGPT, bireysel kullanıcılara özgü işlevleri bünyesinde barındırarak güvenlik, hız, kapasite ve özellikle veri analizi performansıyla kurumsal ihtiyaçları karşılıyor. Koç Holding, 2016'dan bu yana devam eden Dijital Dönüşüm Programı kapsamında, farklı alanlarda projeler hayata geçirerek topluluk şirketlerinin başarılı iş sonuçlarına katkı sağlıyor.

KoçGPT'nin içerdiği modüller arasında e-posta ve toplantı yönetimi, metin düzenleme, kurumsal terimler, dil çevirisi gibi çeşitli ofis çözümleri bulunuyor. Bu uygulama, Koç Topluluğu'nda farklı sektörlere hizmet veren kurumsal bir yapıda tek bir GPT modeli üzerinden hizmet sunması bakımından benzersiz olarak nitelendiriliyor.

Yapay zeka nasıl kasiyerlik yapacak? - Nokta Gazetesi

Koç Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok'un açıklamalarına göre, Dijital Dönüşüm Programı kapsamında 2 binden fazla proje geliştirildi. Bu projelerin, çalışanların iş süreçlerini dijital teknolojilerle kolaylaştırarak daha katma değerli faaliyetlere odaklanmalarını sağlamak için önemli bir rol oynadığı belirtildi.

Kimyonok, KoçGPT'nin hayata geçirilmesi sürecinde veri güvenliği ve gizliliğinin ön planda tutulduğunu vurguladı. Uygulama, Microsoft Azure Open AI servisi ile entegre edilen GPT-4 Turbo alt yapısıyla destekleniyor.

KoçGPT'nin, çalışanların iş süreçlerinde etkin bir şekilde kullanabilecekleri özel modüllerle donatılarak operasyonel süreçlerde etkin bir araç olma hedefiyle devreye alındığı ifade edildi. Programın devamlılığını sağlamak ve özel çözümler üretebilmek adına KoçDigital bünyesinde "GenAI Mükemmeliyet Merkezi"nin kurulduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN