Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yer alan bir maden ocağında meydana gelen göçükte, 2 işçi mahsur kaldı. Kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda, göçük altında kalan işçilerden biri sağ olarak kurtarıldı. Diğer işçinin ise 5 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan Akkurt Madencilik'e ait maden ocağında, saat 21.00 sıralarında göçük meydana geldi. Maden ocağında çalışan Erdem Yıldız ve Murat Çetinkaya (45), ocakta meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Tahlisiye ekipleri sevk edildi.

Erdem Yıldız, ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu sağ olarak kurtarıldı ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

BAĞIMSIZ MADEN-İŞ SENDİKASI: TAKİPÇİSİYİZ

Bağımsız Maden-İş Sendikası, Zonguldak Gelik'teki Akkurt Madencilik'e ait ocakta meydana gelen göçük hakkında açıklamada bulunarak, "Mahsur kalan iki madenciden biri kurtarıldı, diğeri için çalışmalar sürüyor. Geçmiş olsun diyor, halen göçük altında olan kardeşimizin de sağ salim çıkmasını diliyoruz. Takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

DİĞER İŞÇİDEN ACI HABER

Diğer işçi Murat Çetinkaya'nın ise 5 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı. Mesai arkadaşları ve TTK Tahlisiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılan Çetinkaya’nın cansız bedeni, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN