Tekirdağ'da deniz turuncu renge büründü

Tekirdağ'da deniz turuncu renge büründü

Marmara Denizi’nin Tekirdağ kıyıları artan plankton sayısı nedeniyle son bir haftadır turuncu renklere boyandı. Turunculukla beraber deniz kıyısında denizanalarının da popülasyonu çoğalmaya devam ediyor. Uzmanlar görüntünün planktonlar nedeniyle olduğunu, bu canlıların denizde ve balıklarda herhangi bir sıkıntı oluşturmadıklarını belirtti.

Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahilinde plankton çoğalması, deniz suyu renginin son 1 haftadır yer yer turuncuya boyanmasına neden oldu.

Her yıl mart ve nisan aylarında yaşanan bu olayla beraber kıyılarda beyaz denizanalarının da çoğaldığı görüldü.

8791397.jpg

Turuncu renk ve deniz anaları geçen haftaya kıyasla bu hafta artış gözlendi.

8791401.jpg

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, "Uzun zamandır senenin bu ayları yani Mart ve Nisan aylarında kıyılar turuncu renge bürünüyor. Plankton deriz biz buna. Denizde ve balıklarda herhangi bir sıkıntı oluşturmazlar. Allah izin verirse birkaç gün sonra yağmurun yağması ve havaların karayel esmesi ile kıyıları terk edeceklerdir inşallah. Bu durumda vatandaşlarımızın tedirgin olmalarına gerek yok" diye konuştu.

8791399.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN