Rize'de bu yıl ekmeğe ikinci zam

Rize'de bu yıl ekmeğe ikinci zam

Fırıncılar Federasyonu'nun ekmeğe zam geleceğinin duyurmasının ardından illerden zam haberleri gelmeyi devam ediyor. Son olarak Rize'de bu yıl ikinci kez ekmeğe zam geldi. Kentte yarından itibaren 250 gram ekmek 8,5 liradan satılmaya başlayacak.

Seçimlerin ardından şehirlerden peş peşe ekmeğe zam haberleri gelmiş geçtiğimiz günlerde de Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının bu ay itibarıyla 7 ile 7.5 lira arasında olacağını duyurmuştu.

Duyurunun ardından ekmek zamları il il yayılmaya başladı. Rize'de bu yılın ilk 7 ayında ekmeğe ikinci zam geldi. 2022 yılının Haziran ayında 210 gram ekmek 3 liradan 5 liraya çıkmıştı. Ocak 2023'te 240 gram ekmek 5 liradan 6 liraya çıktı.

EKMEK 8,5 LİRADAN SATILACAK

Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni zam talebi görüşüldü, karara bağlandı. 7 ay sonra ekmeğe bir zam daha yapıldı. 17 Temmuz'dan itibaren kentte 250 gram ekmek, 8,5 liradan satılacak.

SİMİDE DE ZAM GELİYOR

50 gramı 2,5 liradan satılan susamsız simidin fiyatı 3,5 liraya yükselmişti. 7 liradan satılan 130 gramlık susamlı simidin 10 liradan satışa sunulması kararlaştırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN