Rize Valisi sel ve heyelanın bilançosunu açıkladı: 1 yıl içinde 1 milyar liralık maddi hasar var

Rize Valisi sel ve heyelanın bilançosunu açıkladı: 1 yıl içinde 1 milyar liralık maddi hasar var

Rize'de meydana gelen afetlerin maddi bilançolarının yaklaşık 1 milyar lira olduğu belirtildi. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kentte 2023 yılında meydana gelen heyelan ve sel gibi doğal afetlerin yapısal, altyapı ve konutlardan çıkan hasarlar olduğunu söyledi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 4 aylık görev süresince kentte gerçekleştirilen güvenlik ve asayiş operasyonlarıyla ilgili, Valilik toplantı salonunda, basın toplantısı düzenledi. Rize Valisi Selim Baydaş yaptığı toplantıda afetlere yönelik yaptığı konuşmada "bir kısım hasarı giderdik" dedi.

Vali Baydaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz birkaç hafta önce bir fırtına yaşadık. Bu fırtına da çatılarla ilgili zararlar meydana geldi. Bunlarla ilgili tadilatlar için ödenek geldi. Birçok yerde duvarlar ve yollarla ilgili sıkıntılar yaşandı.

Gidermeye çalışıyoruz. Ardeşen'de bir kayıp vatandaşımız var. Üzücü bir olay. Orada da sahil güvenlik helikopterimiz, botlarımız, jandarmamızın deniz polisleri, AFAD ekipleri ve dalgıçlarıyla günlerce arama gerçekleştirildi. Bir yere kadar devam edebiliyoruz. Ailenin görüşüyle belli bir aşamadan sonra artık aramaları azalttık. Belli periyotlarla orada aramalar devam ediyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN