Muhtarın haklı isyanı: Deprem değil bizi toz öldürecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken kentteki toz sorunu da devam ediyor. Sulama yapılmadan enkaz kaldırılmaması için yetkililere seslenen Alitaşı Mahallesi Muhtarı Hacı Mustafa İlik, "Deprem bizi öldürmedi ama bu toz öldürecek, vicdansızlık, merhametsizlik öldürecek. Sayın yetkililer lütfen sesimiz duyun, artık nefesimiz tükendi" dedi.

Türkiye'nin yaşadığı en büyük felaketlerden olan 6 Şubat depreminin ardından felaketin yaşandığı bölgelerde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bölgede hava kirliliği, toz ve salgın hastalıkların artarken Adıyaman Alitaşı Mahallesi Muhtarı Hacı Mustafa İlik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sulama yapılmadan enkaz kaldırma çalışmalarının yapılmaması gerektiğini söyleyerek yetkililere seslendi.

'YETKİLİLERE SESLENDİK KİMSE SESİMİZİ DUYMUYOR'

Yetkililere seslenen ve muhatap bulamadıklarını ifade eden Muhtar İlik, "6 buçuk aydır enkaz çalışmaları var. Yetkililere 'Burada sulama yapılmadan enkaz kaldırılmasın' dedik. Gördüğünüz gibi ayıklama burada yapılıyor, sulama yok. Kimse sesimizi duymuyor. Ben burada muhtar olarak her gün bağırıyorum, isyan ediyorum. Allah'tan korkun. Adamlar paranın peşine düşmüş, vicdanları yok. Bu insanlar burada öldü mü kaldı mı, çocuklar, insanlar, kanser olacak ama umurlarında değil" diye konuştu.

'DEPREM BİZİ ÖLDÜRMEDİ AMA BU TOZ ÖLDÜRECEK'

İnsanların bölgede günlerdir tozun toprağın altında olduğunu söyleyen İlik, şöyle devam etti: "Biz yıkıma karşı değiliz. Yıkımı yapan firmayı tanımıyorum ama kendilerine defalarca 'Sulama yapmadan yıkım yasak' dedik. Ben gittikten sonra arkamdan yıkım yapılıyor. Deprem bizi öldürmedi ama bu toz öldürecek, vicdansızlık, merhametsizlik öldürecek. Sayın yetkililer lütfen sesimiz duyun, artık nefesimiz tükendi. Bir tedbir alın, bunu anlatacak muhatap bulamıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN