Türkiye'de en çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Bu işi bilen işsiz kalmıyor: En çok onlar aranmış

Türkiye'de en çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Bu işi bilen işsiz kalmıyor: En çok onlar aranmış

2024’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de en çok iş ilanı veren sektörler belli oldu. Açıklanan verilere göre bu işi bilen işsiz kalmıyor. İşte, Kariyer.net’in verilerine göre 2024 yılının ilk çeyreğinde en çok ilan verilen meslek grupları…

Kariyer.net, 2024 yılının ilk çeyreğine ait istihdam verilerini paylaştı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, yılın ilk çeyreğinde birçok sektörün iş ilanlarında artış gözlemlendi. 2023 yılının aynı dönemine kıyasla en fazla iş ilanı yayınlanan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Yayınlanan yeni ilan sayısına göre en çok ilan alan sektörler ise sırasıyla sağlık, turizm, gıda, elektrik/elektronik, maden ve metal sanayi oldu.

Yapı sektöründe en fazla ilan açılan pozisyonlar mimarlık, inşaat ve şantiye olurken, en çok ilan açılan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olarak şekillendi.

İLAN SAYISI EN ÇOK O SEKTÖRDE ARTTI

2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %52’yle ilan sayısı en fazla artan sektör turizm olurken, ardından %16’yla sağlık, %8’le finans-ekonomi, %7’yle perakende ve %4’le danışmanlık geldi. Turizm sektöründe en çok iş ilanı açılan pozisyon grupları ise sırasıyla resepsiyon hizmetleri, misafir ilişkileri ve kat hizmetleri oldu. Turizm pozisyonları için en fazla ilan yayınlayan iller ise İstanbul, Antalya ve Muğla şeklinde sıralandı.

yeni-proje-3-001.jpg

Yılın ilk çeyreğinde yeni ilan sayısına göre, en fazla ilan verilen pozisyon gruplarında ilk sırayı satış aldı. Satışı sırayla finans, hizmet, perakende, tıp/sağlık, insan kaynakları takip etti. Geçen yılın aynı dönemine göre ilan sayıları en fazla artan ilk 3 pozisyon grubu ise sırası ile %28’le tıp/sağlık, %25’le perakende ve %19’la depolama/dağıtım oldu.

İŞ ARAYANLAR O SEKTÖRE İLGİ GÖSTERDİ

Bu yıl iş arayışında olanlar ise en çok ilgiyi telekomünikasyon sektörüne gösterdi. İlan başı başvuru sayıları geçen yılın aynı dönemine göre artan sektörler arasında ilk sıraya yerleşen telekomünikasyonu, havacılık ve yapı takip etti. İlk çeyrekte ilan başı başvuru sayısı en yüksek olan sektörlerse sırayla finans/ekonomi, havacılık, medya ve perakende olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN