Depremin üzerinden 9 buçuk ay geçti ama... Adıyaman'da konteynerler yine su altında

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattğı 11 ilden biri olan Adıyaman'da, günlerdir devam eden şiddetli yağış nedeniyle kent merkezinde bulunan geçici konteyner kentlerde su birikintileri oluşurken birçok konteyneri ise su bastı. TTB, konteynerlerin durumunu ve depremzedelerin kendi çabalarıyla suları boşalttığını sosyal medyadan paylaşarak yaşanan mağduriyete tepki gösterdi. Paylaşımda; "Depremzedeler bir kez daha yaralarını kendi kendilerine sarmak zorunda bırakılmıştır" denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Adıyaman’da 2 gündür devam eden şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda konteyneri su bastığını duyurarak yetkililere tepki gösterdi. Depremzedelerin mağduriyeti ise paylaşılan görüntülere yansıdı.

'ORGANİZASYON YETERSİZLİKLERİ SÜRÜYOR'

Depremzedelerin ellerine aldığı kovalarla suları dışarı boşaltmaya çalıştığı anların videosunu sosyal medya X hesabından paylaşan TTB, şu ifadeleri kullandı:

"Adıyaman'da dün ve bugün yaşanan yağış nedeniyle çok sayıda konteynırı su basmış, depremzedeler bir kez daha yaralarını kendi kendilerine sarmak zorunda bırakılmıştır.

Depremin üzerinden 9,5 ay geçmesine karşın geçici yerleşim alanlarındaki organizasyon yetersizlikleri sürmektedir.

Kamu otoritesine geçici yerleşim alanlarında su baskını, yangın, salgın hastalık gibi risklere karşı hızla önlemler alma çağrısı yapıyor; güvenli ve sağlıklı yapılar inşa etme sorumluluğunu hatırlatıyoruz."

Videolardan birinde görüntüleri çeken vatandaş, "Bu halkın bu durumu ne olacak. Bir aydır dil döküyoruz Allah rızası için bu yolumuzu düzeltin, kış geldiğinde, yağmur yağdığında evlerin içine su dolacak diye. Yağmurun daha ilk günü bu. Vicdanları rahat yatabilen insanlar varsa rahat yatsınlar" diyerek tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN