Definecilerin kaçak kazısından tarih fışkırdı: Roma dönemine ait bin 700 yıllık 5 mezar

Definecilerin kaçak kazısından tarih fışkırdı: Roma dönemine ait bin 700 yıllık 5 mezar

Adıyaman’da definecilerin kaçak kazı yaptığı bölgeye jandarma baskın düzenledi. İncelemenin ardından uzmanlar, Roma dönemine ait bin 700 yıllık 5 mezar buldu.

Adıyaman Petrol Mahallesi kırsalında kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye baskın düzenledi.

JANDARMA KAÇAK KAZIYA BASKIN YAPTI

Jandarma ekipleri, herhangi bir şüphelinin olmadığı alanda, kaçak kazı yapıldığını tespit etti. Durum, Müze Müdürlüğü ekiplerine bildirildi.

ROMA DÖNEMİNE AİT 5 MEZAR BULUNDU

Olay yerine gelen Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede alanda Roma dönemine ait bin 700 yıllık 5 mezar olduğu tespit edildi.

pp.jpg

Kaçak kazı yapılan alanda inceleme yapan Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, "Kaçak kazı yapılan alanda incelemelere başladık. Burada bir kapı açıklığını tespit ettik. Alanda yaptığımız inceleme ve kazılar sonucunda 8 basamakla inilen bölgede oda mezarı tespit ettik. 1700 yıllık mezarın o dönemde önemli kişi ve ailesine ait olduğunu düşünüyoruz. Bu alanı kazı çalışmaları ve incelemelerimizin tamamlanmasının ardından ziyarete açacağız" dedi. Jandarma olayla ilgili şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN