Amasra maden faciasında ‘ihmalin belgesi’

Amasra maden faciasında ‘ihmalin belgesi’

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Amasra’da meydana gelen maden faciasındaki ihmalin belgesini paylaştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) içindeki yazışmalara göre ocak havalandırmasıyla ilgili aspiratörün değiştirilmesi gerektiği belirtilmiş ama dört yıldır çözüm için adım atılmamış.

Bartın’ın Amasra ilçesinde TTK’ya ait müessesede 14 Ekim 2022'de meydana gelen ve 43 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciaya ilişkin kurum içi yazışmalarda ’50 yıllık aspiratörün mevcut ocak açıklığını karşılayamadığı’ belirtiliyor.

2018 tarihli belgede aspiratörün değiştirilmesi için 600 bin liralık kredi onayı da veriliyor. Ancak 2020 tarihli belgede de ‘aspiratörün değişmesi gerektiği’ belirtildi.

Sosyal medya hesabından belgeyi paylaşan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz “Kurumda çeşitli uyarıların yapıldığı 12 Temmuz 2018 tarihinden patlama anına kadar bir türlü yeni aspiratör tedarik edilemiyor” dedi. CHP’li vekil ‘delil karartıldığını’ da söyledi.

Yavuzyılmaz'ın paylaşımı şu şekilde:

"Amasra maden faciasında 43 madencimizin göz göre göre nasıl hayatını kaybettiğinin belgesine ulaştık.

İşte, ocaktaki havalandırmanın yetersiz olduğunu gösteren belge!

“Ocaktaki havalandırma yetersizliğinin ispatı niteliğindeki mevcut aspiratör, patlamadan sonra ‘Ocak çalışmaya başlayacak’ denilerek hızla değiştiriliyor. Böylece düşük kapasitede çalışabilen yetersiz aspiratör ortadan kaldırılmış oluyor. Bir nevi delil karartılmış oluyor!”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN