Afyonkarahisar'da sığınmacılar için nikah ücretine 25 kat artış

Afyonkarahisar'da sığınmacılar için nikah ücretine 25 kat artış

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların günlük yaşantısına dokunan kararları paylaştı. Buna göre; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 400 TL olan nikah işlem tarifesi sığınmacılar için 25 kat zam yapılarak 10 bin TL'ye çıkarıldı, belediyeye ait sosyal tesislerde fiyatlarda yüzde 35-45 indirime gidildi, ekmek fiyatlarında artış yapılmadı ve şehir dışına cenaze nakilleri hizmeti ücretsiz oldu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye Meclis Üyelerinin de destekleriyle, vatandaşların günlük yaşantısına dokunan kararları kamuoyu ile paylaştı.

Buna göre; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 400 TL olan nikah işlem tarifesi, sığınmacılar için 25 kat zam yapılarak 10 bin TL'ye çıkarıldı.

Belediyeye ait sosyal tesislerde uygulanan fiyat tarifelerinde yüzde 35 ila yüzde 45 arasında indirime gidildi.

Ekmek, fiyatta herhangi bir artışa gidilmeden 5 TL üzerinden satılmaya devam edilecek.

Şehir dışına yapılan cenaze nakilleri için daha önce cenaze sahiplerinden alınan kilometre başı 6 TL kaldırılarak hizmetin ücretsiz sunulacağı bildirildi.

Köksal, seçimlerden önce emekliler için söz verdiği Çınarlar Lokali'nin en kısa sürede hayata geçirerek çayı 1 TL'den, suyu ise maliyetinden satışa sunacaklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN