Pompeii'de yeni keşif: 2 bin yıllık duvar resmi bulundu

Pompeii'de yeni keşif: 2 bin yıllık duvar resmi bulundu

Arkeologlar, İtalya’da 79 yılında Vezüv Yanardağı’nın aniden patlamasıyla lav ve volkanik küller altında kalan antik Roma kenti Pompeii’de, Yunan mitolojik kardeşleri Phriksos ve Helle’yi tasvir eden bir eşsiz bir duvar resmi buldu.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pompeii’deki kazı çalışmalarında birçok keşfe imza atan Pompeii Arkeoloji Parkı arkeologları, kazı alanlarından birinde renkleri nispeten az zarar görmüş bir duvar resmi (fresk) ortaya çıkardı.

Yapılan açıklamada yaklaşık 2 bin yıllık duvar resminin, Yunan mitolojisindeki ikiz kardeşler Phrixus ve Helle’nin hikayesini tasvir ettiğini ifade edildi.

sdgsdgdg.jpg

MİTOLOJİDE PHRİXUS VE HELLE'NİN HİKAYESİ

Yunan mitolojisine göre, üvey annelerinden kaçmak isteyen Phrixus ve Helle’e altın postlu bir koç gönderilir. Koça binerek kaçan iki kardeş Çanakkale Boğazı yakınlarındayken Helle, koçtan düşerek boğulur. Pompeii’de ortaya çıkartılan renkli fresk, bu mitolojik hikayeyi tasvir etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN