60 kişiye mezar olan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi hakim karşısında: İnşaat sırasında hiçbir denetim olmadı

6 Şubat depremlerinde yıkılarak 60 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi Sadullah Yoldaş'ın yargılanmasına başlandı. Apartmanı kendi yapmadığını sadece maddi olarak destekte bulunduğunu ileri süren Yoldaş, "İnşaat sırasında hiçbir denetim olmadı. Böyle bir bina olduğunu bilseydim oturur muydum?" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Diyarbakır'da yıkılarak 60 kişinin ölümüne ve 9 kişinin yaralanmasına neden olan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi Sadullah Yoldaş'ın yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Sadullah Yoldaş, avukatlar, depremde yaralanan ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

'BİNADA YAKLAŞIK 23 YIL OTURDUM'

Mahkemede savunması alınan Yoldaş, binayı kendisinin yapmadığını, sadece maddi olarak destekte bulunduğunu öne sürdü. Apartmanın 1993 yılında yapıldığını ifade eden Yoldaş, "Binanın yapım aşamasında emekli olduktan sonra kıdem tazminatım ve daha önce biriktirdiğim parayı değerlendirmek amacıyla S.T’ye verdim. Bina dükkanlarla birlikte 9 katlıydı. Ayrıca binada depo ve teras da var. Bu binada yaklaşık 23 yıl oturdum." diye konuştu.

9225826.jpg

'İNŞAAT SIRASINDA DENETİM OLMADI'

Yoldaş savunmasına şu sözlerle devam etti:

"Binaya ilişkin bir proje vardı ama belediyeye verilip verilmediğini bilmiyorum. İnşaat sırasında hiçbir denetim olmadı. 1994’te ekonomik krizden dolayı S.T. bir daha inşaata gelmedi. Benim kusurum yoktur. Binayı yapan ben değilim. Böyle bir bina olduğunu bilseydim oturur muydum? Suçsuzum ve beraatımı talep ediyorum."

'TEKSTİL ATÖLYESİ OLDUKTAN SONRA KOLONLARI GÖREMEDİM'

Depremde annesini, babasını ve kız kardeşini kaybeden, kendisi de yaralı olarak enkazdan çıkarılan mağdurlardan E.E. ise binanın altında bulunan tekstil atölyesinde çalıştığını dile getirdi.

Binanın kolonlarının kesildiğini belirten E.E., "Bu atölye eskiden halı kursuydu. O zamanlar kolon vardı. Ama tekstil atölyesi olduğu zaman o kolonları göremedim. Depremden sonra tekstil atölyesi sahipleri, ’Her şeyden Sadullah Yoldaş’ın bilgisi var’ diyorlardı. Zaten ifade vermemem için tekstil atölyesi sahipleri beni tehdit etti. Bunu karakolda söylemiştim." dedi. E.E. ayrıca binanın yıkılmasından kusuru olan kişilerden şikayetçi olduğunu kaydetti.

9225825.jpg

Diğer mağdur olan müştekiler ise depremde binanın enkazında yakınlarını kaybettiklerini dile getirerek, şikayetçi oldukları sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

DAVA ERTELENDİ

Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi yönünde görüş bildirdi.
Savunmaların ardından mahkeme Yoldaş’ın tutuksuz olarak yargılanmasının devamına karar vererek, duruşmayı 24 Eylül’e erteledi.

İddianamede, binanın müteahhidi Sadullah Yoldaş hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN