Moskova’dan AKM’ye ‘Bravo’

Moskova’dan AKM’ye ‘Bravo’

İstanbul'un simgesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM), uluslararası alanda büyük bir başarı elde etti ve BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü'ne layık görüldü. Ödül töreni, 6. kez düzenlenen ve prestijli isimleri bir araya getiren etkinlikte, Moskova'nın ikonik Bolşoy Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Törene çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı, yetkililer ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç de katıldı.

İstanbul’un sembol yapılarından Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Rusya’da ‘yılın konser ve tiyatro merkezi’ne verilen uluslararası ‘BraVo’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası 6. BraVo Profesyonel Müzik Ödülü töreni Başkent Moskova’da Bolşoy Tiyatrosu’nda (Büyük Tiyatro) düzenlendi. Programa çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının yanı sıra yetkililer ile Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç de katıldı.

Yeniden inşa edilerek abidevi bir eser haline getirilen, İstanbul’un sembol yapılarından AKM törende yılın konser ve tiyatro merkezi ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde AKM’nin dünya standartlarındaki özelliklerini anlatan bir video gösterildi. AKM’ye verilen BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü’nü, merkez adına Büyükelçi Bilgiç aldı. Konuşmasında AKM’nin ödülü sonuna kadar hakettiğini söyleyen Bilgiç, ödülün Türkiye-Rusya ilişkilerine de katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Törende, Rusya’nın yanı sıra Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Çin, Belarus, Hindistan, İran, Güney Afrika ve Mısır’dan opera ve bale sanatçıları ödül aldı. Türkiye’nin sanat belleğinde iz bırakan İstanbul AKM yenilenerek 29 Ekim 2021’de yeni yüzüyle kapılarını sanatseverlere açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN