Tavuk ve civciv yetiştirenlere kötü haber! Sarı civcive de zam geldi: İşte güncel civciv, ördek, horoz fiyatları

Tavuk ve civciv yetiştirenlere kötü haber! Sarı civcive de zam geldi: İşte güncel civciv, ördek, horoz fiyatları

Ekonomik kriz ve artan fiyatlar derken yeni zamların da ardı arkası kesilmiyor. Bu zamlardan sonra tavuk ve civciv yetiştiricileri de dizlerini dövecek. Sarı civciv başta olmak üzere birçok tavuk ve horoz fiyatı yükselirken güncel fiyatlarda merak ediliyor. İşte güncel civciv, ördek, horoz fiyatları…

Aydın'da pek çok farklı kalemde zam yapılırken zamlardan nasibini alanlar arasında tavuk ve civciv fiyatları da yer alıyor. Yetiştiricilerin cebini yakacak yeni zamlardan sonra güncel fiyatlarda merak ediliyor. Aydın'ın İncirliova ilçesinde civciv, tavuk, ördek civcivi, horoz çeşitlerinin satışında yeni fiyat tarifesinin uygulanacağı duyuruldu. İşte güncel civciv, ördek, horoz fiyatları…

TAVUK VE CİVCİV FİYATLARINA YENİ TARİFE

Civciv ve tavuk yetiştiricileri yeni zamlardan sonra dizini dövecek. Aydın'ın İncirliova ilçesinde civciv, tavuk, ördek civcivi, horoz çeşitlerinin satışı yapılmaktadır. Çiftlik sahipleri ve tavuk besleme alanı bulunan vatandaşları yakından ilgilendiren bu karar satışları da etkileyecek.

civciv.jpg

Bu alanlarda yalnızca satış yapmakla kalmayıp çocukların da civcivleri sevdiği görülmektedir. Uygun gördüklerini satın alan çocuklar bugünden itibaren yeni zamlarla karşı karşıya kalacak. Pazarda civciv satışı yapan esnaf Veysi Selçuk, gelen zamlarla birlikte vatandaşların alım gücünün düştüğünü ifade etti.

YUMURTA ARTTI CİVCİV FİYATLARI DEĞİŞTİ

Bahar ayı ile birlikte civcivlerin çıktığını dile getiren Selçuk, tavuk yetiştiren herkesi pazara davet ederek haftanın yeni 7 günü civciv satışı için pazara çıktığını söyledi. Gelen zamlarla birlikte civciv fiyatlarının arttığını dile getiren Selçuk, “Yumurta fiyatlarının artmış olması civciv fiyatlarını da etkiledi." dedi.

civciv-yetistirmek.jpg

Fiyatlar civciv türüne ve boyuna göre değişiklik gösterirken ortalama fiyatlarının 35 TL ile 60 TL arasında olduğu görülmektedir. Tekin ördek fiyatının 75 TL olduğunu dile getiren Selçuk, yumurtaya yeni gelen hayvanlar ve horozlar içinde 250 TL'lik fiyat belirlendiğini söyledi. Civciv satışının en çok İncirliova ilçesinde yapıldığını dile getiren Selçuk, civciv bakımının kolay olduğunu vurgulayarak sağlığını korumak için yemin iki katı miktarda su verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Veysi Selçuk,1 aydan sonra gelişimlerine destek olmak için buğday benzeri besinlerin verilmeye başlanması gerektiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN