Son dakika... İstanbullular dikkat! İstanbul Valiliği'nden acil durum uyarısı: Bu gece başlıyor

Son dakika... İstanbullular dikkat! İstanbul Valiliği'nden acil durum uyarısı: Bu gece başlıyor

Son dakika... Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için son dakika uyarısında bulundu! Meteorolojinin ardından bir uyarı da İstanbul Valiliği'nden geldi. Acil durum uyarısı, bu gece başlıyor...

Son günlerde düşen hava sıcaklıklarının ardından meteorolojinin uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu kez son dakika uyarısıyla İstanbul'a uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, İstanbul’da bu gece başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağışların 30-70 kg/m2 şiddetinde olması bekleniyor. Beklenen şiddetli yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Resim

ALINACAK TEDBİRLER VE ÖNERİLER

İstanbul Valiliği, olası su baskınlarına ve yıldırım düşmesine karşı vatandaşları uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, özellikle dere yatakları ve sel riski taşıyan bölgelerden uzak durulması, zemin kat ve bodrumlarda önlemler alınması, gerekmedikçe dışarı çıkılmaması önerildi. Ayrıca vatandaşların, acil durumlar için ilgili kurumların iletişim bilgilerini yanlarında bulundurmaları tavsiye edildi.

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamalar, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla sosyal medya üzerinden de paylaşıldı. İlgili kurumlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda olduğunu ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN