Sinan Ateş'in eşinden iddianame sonrası ilk açıklama: Savcılık ifademi unutmuş, faillerin korunup kollandığı açık

Sinan Ateş'in eşinden iddianame sonrası ilk açıklama: Savcılık ifademi unutmuş, faillerin korunup kollandığı açık

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti iddianamesi 1.5 yıl sonra ortaya çıktı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, iddianame sonrası konuyla ilgili Sözcü'ye yaptığı açıklamada 'Savcılık ifademi unutmuş. Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok. Faillerin korunup kollandığı açık. Yazıklar olsun' diyerek yakındı.

Türkiye bu cinayeti unutmuyor... Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, iddianame sonrası ilk kez Sözcü'ye konuştu. Ayşe Ateş, Savcılığın kendisinden ifade almadığını ve bu cinayetin içerisinde yer alan faillerin korunduğunu söyledi.

Çarpıcı detayların olduğu iddianamede Ateş'in adres, telefon, konum gibi kişisel bilgileri Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan şüpheli Mustafa Ensar Aykal'ın verdiği yer aldı. Saldırıyı gerçekleştiren Eray Özyağci'ye bilgi aktarıldığını ileri sürüldü.

'FAİLLERİN KORUNDUĞU ÇOK AÇIK'

Sözcü'de yer alan habere göre, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Olay gerçekleşir gerçekleşmez bu iddianameyi yazıp önümüze koyabilirlerdi" dedi ve şu sözleri ekledi:

"Bir buçuk yıl bekleyip çok basit, adi bir cinayet vakası gibi servis edilerek asıl faillerin alenen korunup kollandığı çok açık. Kocamı kimin öldürdüğü de, katilleri kimlerin koruduğu da gayet net. Ne diyeyim, yazıklar olsun. Bugün değilse yarın ama eninde sonunda hesap verecekler. Buna inanıyorum, bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. İnancı, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun haksız yere katledilen tüm canlar için."

'SAVCILIK İFADEMİ UNUTMUŞ'

Öte yandan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in ifadesine iddianamede yer verilmedi.

Bu duruma tepki gösteren Ayşe Ateş, "Savcılık ifademi unutmuş. Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok. İfademin tam metnini ilerde paylaşacağım. Bir ifade ancak bu kadar basitleştirilebilir, adeta aklımızla alay ediyorlar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN