Sarı altında hasat erken başladı! Çekirdeği bile şifa dağıtıyor, Kilosu 10 liraya kanserin ilacı

Sarı altında hasat erken başladı! Çekirdeği bile şifa dağıtıyor, Kilosu 10 liraya kanserin ilacı

Sarı altında hasat bu yıl erken başladı! Çekirdeği bile şifa dağıtıyor! Kanserin ilacı olarak biliniyor! Kilosu 10 liradan satılıyor...

Mersin'de bu sene aşırı sıcaklar nedeniyle erken başlayan Malta eriği hasadı, tarım alanında hareketliliği artırdı. Masrafı az olması ve sağlık açısından birçok faydası bulunmasıyla bilinen "sarı altın" olarak da adlandırılan Malta eriği, Erdemli ilçesinde üreticiler tarafından toplanmaya başlandı. Hasat sırasında meyveler özenle seçilip sınıflara ayrılarak kasalara yerleştiriliyor. Bu meyvenin birinci kalitesi 40-45, ikinci kalitesi 25-30 ve üçüncü kalitesi ise 10-15 TL fiyatlarla alıcı buluyor.

malta-erigi-1.webp

Mersinli üretici Kürşat Durmaz, bu yıl ürünlerinin güzel olduğunu ve fiyatlardan memnun olduklarını belirtti. Malta eriğinin Türkiye genelinde Mersin, Erdemli, Tarsus ve Antalya'nın Alanya ilçesinde üretildiğini ve hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik olduğunu vurguladı.

Diğer bir üretici olan Halil Keskin ise iklim koşulları nedeniyle hasadın bu sene erken başladığını ve meyvelerin tamamen olgunlaştığını ifade etti. Keskin, fiyatların da bu yıl oldukça iyi olduğunu dile getirdi.

KANSERİ BİLE DURDURUYOR

Her derde deva 100 liralık mucize… Malta eriği yaşlanmaya meydan okuyun! - Nokta Gazetesi

Malta eriği, zengin A vitamini kaynağı olmasının yanı sıra B6 ve C vitamini deposudur. Lifli ve sulu bir meyve olan Malta eriği, vücudun hararetini alır, kan şekerini düzenler, sindirim sistemini düzenler, kilo vermeye yardımcı olur, stresi azaltır, uykuya yardımcı olur, antioksidanlar içerir ve mineral ihtiyacını karşılar. Ayrıca, kanseri durdurduğu bile ifade ediliyor.

Çekirdekleri böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olurken, yaprakları da kozmetik ve diğer alanlarda kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN