“MİT’a alacağız” yalanıyla cinsel istismarda karar verildi

“MİT’a alacağız” yalanıyla cinsel istismarda karar verildi

Konya’da “Seni MİT’e alacağız.” yalanıyla tuzağa düşürdükleri kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan sanıklara verilen cezalar onandı. Sanıkların 4'üne hapis, 3'üne beraat kararı verildi. Mahkeme, Ahmet Mandal’a, çocuğun cinsel istismarı suçundan 20 yıl, K.K’ye yönelik ise sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı suçundan 2 yıl hapis cezası verip, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanıkların temyiz başvuruları reddedildi.

Konya'da Lise müdürü olan Harun Avcu, son sınıfta okuyan kız öğrenciye “Seni Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız.” diyerek evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı. Mandal, kıza günlerce cinsel istismarda bulundu. Kızın durumu anlatmasıyla ailesi, şikayetçi oldu.

Kendisini MİT mensubu olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, gözaltına alınarak tutuklandı. Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Soruşturmada okul müdürü Harun Avcu ile Mandal ile istismara uğrayan kızın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü Asuman Sahar Koleri tutuklandı. İsoruşturma kapsamında 2 okul müdürü de memurluktan ihraç edildi.

4 SANIĞA HAPİS, 3 SANIĞA BERAAT

9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 5’inci duruşmada mahkeme heyeti şüphelilerle ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, Ahmet Mandal’a, G.A’ya çocuğun cinsel istismarı suçundan 20 yıl, K.K’ye yönelik ise sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı suçundan 2 yıl hapis cezası verip, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri ile Mandal’ın ortağı tutuksuz yargılanan Ali Akkaş, G.A’ya yönelik çocuğun cinsel istismarına yardım etme suçundan 8 yıl 4’er ay hapis cezası aldı.

İki okul müdürü ayrıca diğer öğrenci K.K. yönünden sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırılıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek tahliye edildi. Olayla bağlantısı olduğu öne sürülen tutuksuz sanıklar Asuman Sahar Koleri’nin eşi M.K. ile dini nikahın kıyıldığı okuldaki kadın hizmetli H.K. ve asker B.K. ise beraat etti. Sanıkların temyiz başvuruları reddedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN