İntihar eden gencin telefonundaki o oyun meğer bunalıma sürüklemiş! Tartışma konusuydu, yeniden hortladı

22 yaşındaki genç, yaşadığı apartmandan atlayarak intihar etti. İnceleme yapan yetkililer, gencin telefonundaki bir oyunun intihara teşvik edebileceği üzerinde duruyor. İşte o oyun...

İstanbul'un Pendik ilçesi Kavakpınar Mahallesi, Yağdeller Sokak'taki 10 katlı bir apartmanın 9. katında yaşayan Fatih Çakmak, pencereden atlayarak intihar etti.

Olayı gören kişilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine olay yerine olay yeri inceleme polisleri ve sağlık ekipleri sevk edildi.

istanbul-pendik-intihar-2.jpg

MAVİ BALİNA OYUNU NEDENİYLE İNTİHAR ETTİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Ekiplerin yaptığı incelemenin ardında 22 yaşındaki gencin cansız bedeni, adli tıp morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İntihar eden kişinin telefonunda Mavi Balina adlı oyunun yüklü olduğu ve intihar nedeninin bu oyun olduğu üzerinde duruluyor. Fatih Çakmak'ın psikolojik tedavi amaçlı ilaçlar kullandığı da öğrenildi.

istanbul-pendik-intihar-5.jpg

MAVİ BALİNA OYUNU İNTİHARA TEŞVİK Mİ EDİYOR?

Mavi Balina, bir zamanlar peş peşe yaşanan çocuk intiharlarıyla dünya çapında infiale neden olan bilgisayar oyunu olarak hafızalara kazınmıştı.

Rusya merkezli oyun, ilk kez 2015 yılında Rina Palenkova'nın intiharıyla gündeme gelmiş ve 300'den fazla çocuğun ölümüne neden olduğu iddia edilmişti.

Mavi Balina oyununun, katılımcılara 50 gün boyunca giderek zorlaşan ve sonunda intihar etmelerini emreden görevler verdiği iddia ediliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN