Kıyametin alametiydi! Onlar da ölmeye başladı, dünya gün sayıyor

Kıyametin alametiydi! Onlar da ölmeye başladı, dünya gün sayıyor

Arılar, her geçen yıl daha da aşırı hale gelen değişen sıcaklıklardan en olumsuz etkilenen canlılardan biri. ABD Tarım Bakanlığı'nın Tarımsal Araştırma Servisi'ne göre, iklim değişikliği, tozlayıcı popülasyonların azalmasına neden olan önemli bir faktör. İşte detaylar...

Dünyanın en önemli canlılarından biri olan arıların ölümlerinin artmasıyla dünya ayağa kalktı. Bilim insanları, arı ölümlerinin dünyanın sonunun yaklaştığına işaret olduğunu belirtiyor.

İklim değişikliğinin etkisini arttırmasıyla açlıktan ölmeye başlayan arıları kurtarmak isteyen bir adam, onları beslemeye çalıştığını sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Herkes bu konuda üzerine düşeni yapmalı.

BESİN STRESİNE GİRİYORLAR

Çünkü gezegenin aşırı ısınması, çiçekli bitkiler ve tozlayıcıları arasındaki senkronizasyonu değiştirerek ve beslenme stresine neden olarak hava durumu modellerimizde değişikliklere neden olur. Bu durumun farkında olan küçük bir inşaat firmasının sahibi aç arıları şekerli su ile besleyerek yardım ediyor.

arilar-zararli-mi.jpg

GÜNDE BİRKAÇ KEZ DOLDURUYOR

Viral bir Instagram videosunda, Kuzey Karolina, Waynesville'deki bir inşaat şirketi olan A Cat In The Attic Services'in sahibi, arıların üzerine konması için taşlarla dolu bir kap ve bir ölçek şeker ile üç ölçek su karışımı olan bir 'arı barı' ile bahçesindeki arıları nasıl mutlu ettiğini gösteriyor. "Bunu günde birkaç kez dolduruyorum" diyor ve şaka yollu "Onların şeker babası olmamdan hoşlanıyorlar."

DOĞAL YAŞAM ALANLARI BOZULUYOR

Ajans, "Sıcaklık, kuraklık ve sellerdeki radikal değişimler, tozlayıcıların doğal yaşam alanlarını bozuyor ve ekosistemleri, popülasyonları sürdürmek için gereken süreçler için uygunsuz hale getiriyor" dedi.

HERKES İÇİN BÜYÜK BİR SORUN

Bu sadece arılar için değil herkes için büyük bir sorun çünkü tozlayıcılar, besin kaynağımızın bol kalmasını sağlamak için çok kritik. Bu nedenle, arıların şeker babası olduğunuzda, hepimizin şeker babası olursunuz.

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ancak, arıcılık camiasında, arıları şekerli suyla beslemenin onlara yardım etmenin en iyi yolu olup olmadığı konusunda devam eden bir tartışma var. Bu konu hem uzmanlar arasında hem de arıları besleyen adamın sosyal medya paylaşımının altında sürüyor.

arilar-isirir-mi.jpg

HALA ÇÖZÜLMÜŞ BİR SORUN DEĞİL

Çözülmüş bir sorun olmaktan uzak olsa da, arı uzmanları şekerli suyun mücadele eden bir koloniyi kurtarmaya yardımcı olabileceği konusunda hemfikir görünüyorlar, ancak bunun fazlasının arıları abur cuburla beslemek gibi olabileceğini düşünüyorlar.

POLEN YAYMALARI İÇİN BUNU YAPABİLİRSİNİZ

Arılara yardım etmek için yapabileceğiniz en iyi şey, arıların polen yaymayı sevdikleri yerel çiçek türleri ile bir bahçe dikmek ve bakımını yapmaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN