4 aydır hasat ediliyor, 81 ilde yok satıyor! Ton başına 1.300 TL istiyorlar, tarlada 12 TL’den alıcı buluyor

4 aydır hasat ediliyor, 81 ilde yok satıyor! Ton başına 1.300 TL istiyorlar, tarlada 12 TL’den alıcı buluyor

Türkiye'nin dört bir yanında tarım alanında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 4 aydır hasat süreci devam eden ürün 81 ilde yok satıyor. İşçiler ton başına 1300 TL ödeme istiyor ürünün tarlada kilogram fiyatı 12 TL'den satılıyor. İşte tüm detaylar…

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından enkazda dönen Hatay, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Enkaz kentte bereketli topraklarıyla vatandaşın yüzünü güldürüyor. Topraktan tek tek sökülen ürünler 81 ilde kapış kapış gidiyor. İşte tüm detaylar…

ENKAZ KENTTE HASAT DEVAM EDİYOR

Depremin yerle bir ettiği şehirlerin başında yer alan Hatay bereketli topraklarında verimli ürünler yetiştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadının sonuna gelirken tarım işçileri zorlu mesailerine devam ediyor. Türkiye'nin en önemli tarım şehirlerinden biri olarak görülen Hatay'ın Amik Ovası havuç hasadıyla yüz güldürüyor.

havuc-hasadi.jpg

Geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadında son düzlüğe gelindi. Kırıkhan ilçesinde 4 aydır devam eden havuç hasadında tarım işçileri de mesai arası veriyor. Enkazda dönen şehir 81 ilin sofralarına konuk oluyor. Tarladan toplanan ürünler 7 TL ile 12 TL arasında satılıyor. Tarım işçileri havucun tonunu bin 300 TL’den topluyor.

KİLO BAŞINA VERİLİYOR

Tarlada baş gösteren havuçların fiyatı da günden güne değişiyor. Hasat sürecinin güzel bir şekilde ilerlediğini dile getiren Metin Koyuncu, “Yağmurların yağmasıyla geçen yıla göre iyi. Yevmiyeler normal, yevmiyeler çalışmaya göre değişiyor. Çalışırsan güzel gelir ama çalışmazsan kötü gelir. Yevmiyeleri kilo başına alıyoruz. Tonu bin 300 TL’den topluyoruz. Adam başı ne kadar toplarsak ona göre yevmiyeleri alıyoruz. Havucun tarla fiyatı güne geliyor 12 TL’den de satılıyor ama şimdi kilosu 7 TL’den satılıyor” dedi.

havuc-sokmek.jpg

Bu yıl havuç da iyi verim alındığını dile getiren işçi Hüseyin Yılmazlar, hasadın güzel, bereketli ve verimli gittiğini vurguladı. 3 aydan beri çalıştıklarını dile getiren Yılmazlar, ekmek parası için çalıştığını vurgulayarak yağmurlu havalarda çalışmanın zorluk yarattığını da dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN