Eski Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi İstanbul'u bekleyen büyük felaket öncesi uyardı: Artık bıçak kemiğe dayandı

Eski Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi İstanbul'u bekleyen büyük felaket öncesi uyardı: Artık bıçak kemiğe dayandı

İstanbul eski Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi, "İstanbul için artık bıçak kemiğe dayandı" diyerek, "İstanbul’un verimli tarım toprakları, uzun yıldan beri kar görmeden cemreyi görüyor artık. Bu durum, yaklaşan büyük felaketin ayak sesleri" uyarısında bulundu.

BÜŞRA AKDAŞ

İstanbul, hem küresel ısınmanın etkileri hem de yoğun betonlaşma sebebiyle ciddi çevresel sorunlarla karşı karşıya kalmış durumda. Şehrin bir zamanlar verimli olan tarım toprakları artık yağmur görmüyor ve orman alanları giderek azalıyor. KARAR'a konuşan eski İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi, şehrin içinde bulunduğu duruma dair endişelerini anlattı.

SU VE YEŞİL ALAN KITLIĞI

"İstanbul’un verimli tarım toprakları uzun yıldan beri karı görmeden Cemreyi görüyor artık. Bu durum, bu coğrafyada felaketlerin en önemli habercisidir" diyen Çebi, şehrin yaşadığı büyük kuraklıklara ve susuzluğa sık sık tanıklık edildiğini belirtti.

Çebi, aşırı betonlaşma ve insan kalabalıklarının İstanbul'u büyük bir ısı adasına dönüştürdüğünü vurgulayarak, "Aşırı betonlaşma ve insan kalabalıklarıyla ne yazık ki İstanbul’u büyük bir ısı adasına dönüştürdük" ifadelerini kullandı.

FARUK ÇEBİ (@Faruk_Cebi) / XEski İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE KORUMA ÇAĞRISI

"Bugüne kadar İstanbul’un yaşamını olumsuz etkileyen çoğu sorunun en önemli nedeni de bu durumdur" diyen Çebi, İstanbul için artık son şansın kullanıldığını ve şehrin doğal alanlarının korunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, "Henüz imara açılmamış tüm askeri alanları ve su havzalarını yapılaşmaya karşı Anayasal güvence altına almalıyız" şeklinde konuştu.

İstanbul'un sürdürülebilir bir geleceğe kavuşabilmesi için orman alanlarının hızla artırılması gerektiğini belirten Çebi, bu konuda hızlı ve etkili politikaların hayata geçirilmesinin zorunluluğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN