Düğün dönüşü aile faciasında vahim iddia: Otobüs TEM kenarında indirdi

Ankara'daki kızlarının düğününden İstanbul'a dönen Okur ailesinden 5 kişi TEM Otoyolu'ndan yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Aileden geriye kızlarının düğün fotoğrafı kalırken aile yakını ve Samsun Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş, "Otobüs terminallerinde indirilmesi gerekirdi. Otobüs, TEM Otoyolu’nda indiriyor. Bu cinayet gibi bir kaza." diye konuştu. Olayla ilgili gözaltına alınan otomobil sürücüsü ve otobüs şoförü tutuklandı.

Ankara'dan kızları Sıla Okur'un (19) düğününden İstanbul Pendik'e dönen Okur ailesi, TEM Otoyolu Kurtköy kavşağında otobüsten indi. Gece saat 01.00 sıralarında yolun karşısına geçmeye çalışan aileye, Sultanbeyli istikametine seyir halinde olan Soner Kurt idaresindeki araç çarptı. Feci kazada Fatma Gürsoy (68), Şükrü Okur (48), Melek Okur (44), Muhammet Alihan Okur (15), Ecrin Okur (11) olay yerinde hayatını kaybetti.

8798294.jpg

'TERMALDE İNDİRMESİ GEREKİRDİ'

Olayın kaza değil cinayet olduğunu ve otobüs firmasından şikayetçi olacaklarını belirten aile yakını ve Samsun Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş şöyle konuştu:

8798295.jpg

"Ankara’dan nikah merasiminden gelirken, yolcu otobüsü TEM Otoyolu kenarında indiriyor. Orada karşıdan karşıya geçerken olay yaşanıyor. Yalnız otobüs firmasının yolcu istese bile indirmemesi gerekirdi. Bu çok ciddi bir mesele. Bu sorumluluk isteyen bir mevzu. Otobüs terminallerinde indirmesi gerekirdi, oradan sevkiyat yapılmalıydı. Otobüs firması TEM Otoyolu’nda indiriyor. Bu adli bir cinayet gibi bir kaza. Cinayete sebep olduğu için biz olayın takipçisi olacağız. Adli yollardan hakkımızı arayacağız. Otobüs firmasıyla ilgili bu konuda Adli Tıp Kurumu’ndan aldığımız raporlara göre adli makamlara başvuru yapacağız. Kesinlikle bu kabul edilebilir bir şey değil. Otobüs firmasının yapmış olduğu bir hatadan dolayı oldu. Artık bu konuları aşmamız gerek. Üzgünüz."

8798298.jpg

'BÜTÜN AİLE YOK OLDU'

Ailenin Ankara'daki kızlarının nikah merasiminden döndüklerini aktaran Baş, "Geriye bir kızları kaldı diğer bütün aile yok oldu. Otobüs firması şu an belli değil ama alınan biletlerden belirleyeceğiz. Ardından adliyeye başvuru yapacağız. Şimdi buradan alıp, Samsun’a götüreceğiz. Otopsi işlemleri bitti. Birazdan teslim alacağız." diye konuştu. Cenazelerin, memleketleri Samsun Yakakent Asmapınar Mahallesi'nde defnedileceği öğrenildi.

8798296.jpg

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayın ardından, otomobil sürücüsü Soner Kurt ve aileyi TEM otoyolunda bırakan otobüsün şoförü Ufuk Alkan gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu adliyesine sevk edildi. Savcılık ifadelerinin hakimliğe sevk edilen sürücü Soner Kurt ve otobüs şoförü Ufuk Alkan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN