Dilan Polat, Erdoğan'a mektubunu göndermeme kararı aldı: Hukuk etkili olsun istiyoruz

Dilan Polat, Erdoğan'a mektubunu göndermeme kararı aldı: Hukuk etkili olsun istiyoruz

Fenomen Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, müvekkilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubu göndermeme nedenini açıkladı: "Bir mektubun değil, hukukun etkili olmasını istiyoruz."

Avukat Hüseyin Kaya, müvekkili Dilan Polat'ın, tutuklu bulunduğu süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı ancak göndermediği mektuba ilişkin detayları paylaştı. 10 Haber'den Miray Tamer'e konuşan Kaya, müvekkilinin hukukun gereği yerine gelmesini beklediğini ve mektubun değil, adaletin sesinin duyulmasını istediğini vurguladı.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, 'kara para aklama', 'vergi usul kanununa muhalefet' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' suçlamalarıyla Kasım 2023'te tutuklanmış, İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin nisan ayındaki kararıyla 'vergi usul kanununa muhalefet' suçundan tahliye edilmelerine karar verilmişti. Ancak diğer suçlamalar nedeniyle tutukluluk hali devam ediyor.

İDDİANAME BEKLENİYOR, MEKTUP GÖNDERİLMEDİ

Avukat Kaya, sürecin yavaş işlemesinden dolayı mektubun gönderilmesine gerek duymadıklarını ifade etti. "Cumhurbaşkanı'na veya Adalet Bakanı'na yazılan bir mektubun bu aşamada bir etkisi olacağını düşünmüyorum" diyen Kaya, müvekkilinin yalnızca adil bir yargı süreci beklediğini belirtti. Dilan Polat'ın mektubu, iddianamenin yazılmasını hızlandırma ve tutukluluk sürecinin kendisine izah edilmesi taleplerini içeriyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN