CHP'li başkandan borç açıklaması: Başıma ağrılar giriyor üç gündür uyuyamıyorum

31 Mart'ta kazanan belediye başkanları görevlerine başladı ancak çoğunu büyük borçlar bekliyor. CHP'li başkanlar AK Parti ve MHP'den devraldıkları belediyelerin borçlarını belediye binalarına asıyor. AK Parti'den CHP'ye geçen borçlu Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin yeni başkanı Ahmet Kaya, "Üç gün boyunca baş ağrısından uyuyamadım çünkü soru önergemizde bize verilen borç miktarı 110 milyon TL civarındaydı. Ama 800 milyon gibi devasa bir borçla karşı karşıyayız" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde görevi devralan CHP'li Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin karşı karşıya kaldığı borç yükü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Kaya, önceki yönetimden devraldığı borç miktarının beklenenden çok daha fazla olduğunu belirtti.

'800 MİLYON TL GİBİ DEVASA BİR BORÇLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Kaya, "Soru önergemizde bize verilen borç miktarı 110 milyon TL civarındaydı ancak gerçekte 800 milyon TL gibi devasa bir borçla karşı karşıyayız. Bu durum karşısında üç gün boyunca baş ağrısından uyuyamadım," dedi. Belediye Meclisi'nde yapılan konuşmada, bu borcun şehrin geleceği için 'ağır ve vahim bir tablo' oluşturduğunu vurguladı.

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Ahmet Kaya kimdir? (2023) | Trabzon Haber - Haber61Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya

'BU YÜKÜ HAFİFLETMEYE ÇALIŞACAĞIZ'

Başkan Kaya, yeni yönetim olarak borcu yönetme konusunda kararlı olduklarını ifade etti:

"Biz bu yükün altına girip bu yükü hep birlikte çözmek için bu göreve talip olduk. Bundan sonra bütçe disiplinine dikkat ederek, tasarruf ederek, gelir artırıcı tedbirler alarak kaynaklarımızı verimli kullanarak bu yükü hafifletmeye çalışacağız."

Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin mali durumu, diğer siyasi partilerin temsilcileriyle de ele alındı. Kaya, MHP ve AK Parti gruplarının da destek verdiğini ve şehrin menfaatleri için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler