TÜSİAD'dan Tekin'e Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tepkisi: Gerçek beka meselesi olan eğitimde müfredat oldubittiye getirilmemeli

TÜSİAD'dan Tekin'e Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tepkisi: Gerçek beka meselesi olan eğitimde müfredat oldubittiye getirilmemeli

TÜSİAD, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' başlıklı yeni müfredat taslağını değerlendirdi. Taslağın tartışılması gerektiğini kaydeden TÜSİAD "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitimin gerekliliklerini ne kadar karşıladığı kapsamlı şekilde tartışılmalıdır" vurgusu yaptı. Taslağın askıda kalmaya devam etmesi çağrısını da yaparak “Gerçek beka meselesi olan eğitimde müfredat değişikliği oldubittiye getirilmemelidir” çağrısı yaptı.

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla sunulan yeni eğitim müfredat taslağına yönelik eleştirilerini ve endişelerini dile getirdi. Dernek, müfredat değişikliğinin yüzeysel bir yaklaşımla ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine karşı çıkarak, bu sürecin geniş kapsamlı tartışmalar ve katılımcı bir metodoloji ile ele alınmasını önerdi.

TÜSİAD'ın yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitimin gerekliliklerini ne kadar karşıladığı kapsamlı şekilde tartışılmalıdır" ifadesine yer verildi. Dernek, müfredat taslağının eğitim paydaşlarının eleştirileri ve önerileri ışığında yeniden ele alınmasını önerdi.

"MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ OLDU BİTTİYE GETİRİLMEMELİ"

Açıklamada, "Bilimi esas alan, farklılıklara duyarlı, çocukların ve gençlerin potansiyellerini özgürce gerçekleştirmesini ve dünya çapında üst düzey bilgi, beceri, yetkinliklere sahip olmasını sağlayan bir müfredat hedeflenmelidir" denilerek, eğitimde kalitenin artırılması gerektiği vurgulandı. TÜSİAD, müfredat değişikliğinin oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini de belirtti.

"GERÇEK BEKA SORUNU EĞİTİM"

TÜSİAD, müfredat hazırlık sürecine daha fazla zaman ayrılması ve farklı görüşlerden eğitim paydaşlarının sürece dahil edilmesi gerektiğini savunarak, "Gerçek beka meselesi olan eğitimde müfredat değişikliği oldu bittiye getirilmemelidir" ifadesini kullandı. Dernek, eğitimde bilimsel temeller üzerine kurulu, şeffaf ve katılımcı bir yaklaşımın benimsenmesinin önemine işaret etti.

"DAHA KAPSAMLI VE ETKİLİ BİR EĞİTİM POLİTİKASI GELİŞTİRİLEBİLİR"

Dernek ayrıca, eğitimdeki bu değişikliklerin sadece yurt içindeki paydaşlarla değil, uluslararası eğitim standartları ve uygulamaları ile de uyumlu olması gerektiğine dikkat çekti. Küresel eğitim trendleri ve yenilikçi öğretim metodolojileri göz önünde bulundurularak hazırlanan bir müfredatın, Türkiye'nin eğitimdeki global rekabetçiliğini artıracağına inanılıyor.

Bu süreçte, müfredatın hazırlanmasına katkıda bulunanlar arasında öğretmenler, akademisyenler, eğitim uzmanları ve sivil toplum kuruluşlarının yer alması gerektiği, farklı bakış açılarından gelen önerilerin dikkate alınarak daha kapsamlı ve etkili bir eğitim politikası geliştirilebileceği ifade edildi. TÜSİAD, bu tür bir yaklaşımın, toplumun tüm kesimlerinin eğitimdeki gelişmelerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN