Alternatif olarak ekildi tadına kimse doyamadı! Hatay'ın topraklarından fışkıran verim: Kilosu 50 TL'den sofranızda

Alternatif olarak ekildi tadına kimse doyamadı! Hatay'ın topraklarından fışkıran verim: Kilosu 50 TL'den sofranızda

Depremden etkilenen Hatay’da o ürün alternatif olarak ekildi tadına kimse doyamadı. Hatay’ın topraklarından fışkıran verim sayesinde o ürün tarlada kilosu 50 TL’ye satışa çıkıyor ve sofralara yerleşiyor. İşte detaylar…

Hatay’ın Arsuz ilçesinde alternatif ürün olarak ekilen bezelye her geçen gün daha da yaygınlaştı. Bölgede yoğun ilgi gören bezelyenin bu yıl ki hasat serüveni de başladı.

TARLADA KİLOSU 50 TL’YE SATILIYOR

Depremden etkilenen Hatay’ın bereketli topraklarında ürün çeşitliliği artış göstermeye devam ediyor. Arsuz’da yaşayan vatandaşların alternatif ürün olarak yetiştirmeye başladığı bezelyede de verim oldukça iyi. Ramazan ayında hasadına başlanan bezelye, tarladan kilosu 50 TL’ye alıcı buluyor.

hatay-arsuzda-bezelye-hasadi-1.jpg

Tarlasında ektiği bezelyenin hasadını yapan çiftçi Yeter Yeğen, “Bizim burada Mart ayında başlar, Nisan'ın ortalarında biter. İyi, güzel olur, verimli oldu yağışlardan dolayı. Her sene değişiyor belli olmuyor, tadı daha güzeldir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN