AK Parti’den CHP'ye geçen belediyeler büyük borç altında: 'Borçsuz belediye' algısına inanmıştık

AK Parti’den CHP'ye geçen belediyeler büyük borç altında: 'Borçsuz belediye' algısına inanmıştık

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerin yüklü borçları gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak Kahramankazan Belediyesi'nin 719 milyon TL , Karesi Belediyesi'nin ise 474 milyon TL borcu olduğu açıklandı. 787 milyon TL bir borç yüküyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Altınordu'nun Belediye Başkanı Ulaş Tepe, "Yürütülen 'borçsuz belediye' algısına tüm kamuoyu gibi biz de inanmıştık. Bu açıklamamız bir mağdur edebiyatı yapmak için değil." diye konuştu.

AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçen belediyelerin devraldıkları borçlar açıklanmaya devam ediyor. Belediyeler, borçları afişler aracılığıyla ve sosyal medyadan paylaşarak duyuruyor.

Ankara'da Kahramankazan Belediye Başkanı seçilen Selim Çırpanoğlu, daha önce belediyenin hesabında para bulunmaması nedeniyle personelin maaşının ödenmesi için 9 milyon lirayı kendisi tarafından karşıladığını açıklamıştı. Kahramankazan Belediyesi'nin 719 milyon 21 bin 571 lira borcu olduğu belirlendi.

KARESİ BELEDİYESİ'NİN BORCU 474 MİLYON 465 BİN TL

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık da sosyal medya hesabından daha önce AK Parti'de olan Karesi Belediyesi'nin devraldığı borçları açıkladı. Akbıyık, Karesi Belediyesi'nin 31 Mart itibarıyla devam eden işler haricinde 474.465.117 TL borcu olduğunu ifade etti.

787 MİLYON TL BİR BORÇ YÜKÜYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK

Ordu'nun Altınordu ilçesinde Belediye Başkanlığına seçilen Ulaş Tepe de AK Parti'den devralınan borç miktarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Belediyenin 787 milyon TL borcu olduğunu bildiren Ulaş Tepe, şu paylaşımda bulundu:

"Yıllardır mali disiplinden, beytül maldan bahsedenlerin belediyenin ekonomik durumunu getirdiği noktayı şaşkınlıkla karşılıyoruz. Yürütülen 'borçsuz belediye' algısına tüm kamuoyu gibi biz de inanmıştık. Ancak yaptığımız incelemeler sonucunda 787 milyon TL bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığımızı gördük. Bu açıklamamız bir mağdur edebiyatı yapmak için değil. Ancak halkımızın gerçekleri bilmesi gerekiyor. Tüm seçim kampanyasını şeffaflık ve ilkeli devlet yönetimi üzerine inşa edenlerin belediyeyi soktuğu çıkmazı görünce bu durumu kamuoyuyla paylaşmak durumunda kaldık.

Mali durumla ilgili ortaya koyulan tablonun ayrıntıları şu şekilde:

Kredi borçlarının toplamı 582 milyon TL’yi geçmiş durumda.
Piyasa borçları ise 220 milyon TL.
Bu borç yüküne karşılık kasamızda 15 milyon TL civarında bir para bulunuyor.

Tüm bu tabloya rağmen Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Biz bu süreçlere yabancı değiliz. Belediyemizin kaynaklarını artıracağız ve hizmet kalemlerindeki gereksiz harcamaları kısacağız. Belediyemizin öz gücüne güveniyoruz. Verimliliği ve etkin yönetim anlayışını öne çıkarmak zorundayız. Bugüne kadar mazeretlerin arkasına sığınmadık. Mazeret değil marifet üreterek Altınordumuzun sorunlarını bir bir çözeceğiz ve hemşehrilerimizin yaşamaktan keyif aldığı bir kent sözümüzü yerine getireceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN