Ankaralılar bu yıl pikniğe doyacak! Orayı keşfeden başka yere gitmeyecek: Merkeze 120 km uzaklıkta cennet köşesi

Ankaralılar bu yıl pikniğe doyacak! Orayı keşfeden başka yere gitmeyecek: Merkeze 120 km uzaklıkta cennet köşesi

Başkent Ankaralılar bu yıl pikniğe doyacak. Yaz mevsimi yavaş yavaş gelirken, hafta sonu kaçamağı için farklı bir yer arayan Ankaralılar burayı keşfedince bir daha vazgeçemeyecek. İşte, merkeze 120 km uzaklıkta cennet köşesi olan o yer…

Ankara’da yaşayanların henüz keşfetmediği yerlerden biri olan Beypazarı’na 20 km uzaklıktaki Çayırhan güzelliğiyle herkesi büyülüyor. Nallıhan ilçesine bağlı olarak bilinen Çayırhan Gölü’ndeki piknik alanı ise vatandaşlara güzel havada ev sahipliği yapmak için bekliyor.

İSTER TARİHE YOLCULUK, İSTER BALIK İSTER MANGAL KEYFİ…

Göl kenarında bulunan 2400 yıllık Juliopolis Antik Kenti Nekropolü de burada bulunuyor. Bu antik kentte farklı tiplerde 434 tane mezar yer alıyor. Frig, Roma, Bizans dönemlerinden izler taşıyan bu tarihi alanı görmek özellikle tarih severler için çok iyi bir seçenek olacak.

ankara-cayirhan-golu-2.jpg

Aynı zamanda 82 kayıkçının Çayırhan’da tuttuğu sazan çeşitleri de buradan yurtdışına ihraç ediliyor. Dilerseniz siz de oltanızla gelerek balık tutabilir, göl kenarındaki ücretsiz kamelyalarda tuttuğunuz balıkları tüketebilirsiniz.

Kamp ve piknik severler için de uygun olan Çayırhan gölünün etrafında karavan ya da çadır kurarak hem konaklayabilir hem de güzel havada piknik yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

ankara-cayirhan-golu-1.jpg

ÇAYIRHAN GÖLÜ’NE NASIL GİDİLİR?

Çayırhan, Beypazarı ile Nallıhan’ın ortasında bulunmaktadır. Beypazarı’nı geçtikten sonra 20 km dümdüz giderek yol üzerindeki Çayırhan Göl Kenarı ya da Çayırhan tabelasını görene kadar devam edin. Tabelayı gördükten sonra sola döndüğünüzde 1 km sonra göl kenarına ulaşmış oluyorsunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN