Togg'a özel kredi düzenlemesi! BDDK'nın taşıt kredisi düzenlemesinin detayları belli oldu: Togg alacaklar dikkat

Togg'a özel kredi düzenlemesi! BDDK'nın taşıt kredisi düzenlemesinin detayları belli oldu: Togg alacaklar dikkat

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taşıt kredisi düzenlemesinin detaylarını paylaştı. Yerli otomobil Togg'a özel kredi düzenlemesine dair detaylar geldi. Togg alacaklar bu düzenlemeye bakmadan almasın. İşte tüm detaylar...

BDDK tarafından yapılan son düzenlemede Togg alacaklara gün doğdu. Yerli otomobillerde yapılan düzenlemede kredi çekecekler için oranlar güncellendi. Taşıt kredisi için detaylar paylaşıldı.

YÜZDE 400 ARTIRILDI

Sosyal medya üzerinden müjdeyi veren Erol Şahin, BDDK'dan kredi taşıt güncellemesini işaret etti. Taşıt kredisi kapsamında detayları paylaşan Erol Şahin, sadece yerli otomobillerde olacağının bilgisini berdi. Ülkemizde bulunan tek yerli otomobil Togg'a özel kredi düzenlemesi olduğunu belirtti. Vade ve kredi oranlarındaki değişiklikler paylaşılırken, araç değerleri yüzde 400 oranında artırıldı. Şahin açıklamalarını, "Elbette kredi vermek isteyen bir banka ve aylık %5’i aşan faizle almak isteyen olursa..." sözleriyle noktaladı.

gjruathxgaa0zdp.png

BANKALARIN VERDİĞİ TAŞIT KREDİLERİ

BDDK'nın düzenlemesi üzerine otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'den de paylaşım geldi. Togg hariç sıfır ve ikinci el otomobillerde iki yıldır taşıt kredilerinin güncellenmediğini söyleyen Özpeynirci, bankaların verdiği taşıt kredilerinin altını çizdi. Yaklaşık bir yıldır 400 bin TL'ye - 800 bin TL'ye otomobil kalmadığını söyleyerek duyurdu. İşte güncel taşıt kredileri;

  • Fiyatı 400 bin TL’ye kadar otomobillerde %70 kredi kullanımı ve 48 ay vade,
  • 400- 800 bin TL arasında %50 kredi kullanımı ve 36 ay vade,
  • 800-1.2 milyon TL arasında otomobillerde %30 kredi kullanımı, 24 ay vade.
  • 1.2 milyon-2 milyon TL arasında otomobillerde %20 kredi kullanımı, 12 ay vade.
  • 2 milyon TL üstüne kredi yok.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN