Şubat ayının en çok satan ikinci el otomobili açıklandı: Ummadık marka zirveyi kaptı

Şubat ayının en çok satan ikinci el otomobili açıklandı: Ummadık marka zirveyi kaptı

Şubat ayında ikinci el otomobil pazarından yaşanan gelişmeler şaşırttı. Uygun bütçeli otomobil almak için ikinci el tercih eden vatandaşların bu kez en çok tercih ettiği marka o oldu! İşte şubat ayının en çok satan ikinci el otomobili...

Şubat ayında ikinci el otomobil pazarında yaşanan gelişmeler, sektördeki hareketliliği ve tüketicilerin tercihlerini yansıtıyor. Çevrim içi oto pazarında yayınlanan kurumsal ilan sayısı 363 bin 1 oldu. Bu ilanların 170 bin 457 adedi satıldı. Geçen seneye göre ilan sayısında yüzde 4, satış sayısında ise yüzde 35 artış gözlendi.

ZİRVEYİ VOLKSWAGEN KAPTI

Volkswagen Wiring Harness Failure: Know the Causes and Warning Signs

İkinci el otomobil satışlarında ilk üç sırayı sırasıyla Volkswagen, Renault ve Fiat markaları aldı. Volkswagen, 21 bin 857 satış ile listenin başında yer aldı. Bu durum, Fiat'ın uzun bir aradan sonra zirveyi Volkswagen'e devrettiğini gösteriyor. Volkswagen'i, 20 bin 309 adetle Renault ve 19 bin 552 adetle Fiat takip etti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN YİNE EGEA!

İkinci el çevrim içi binek otomobil pazarında geçen ay 139 bin 46 binek otomobil satışı gerçekleşti. Fiat'ın Egea modeli 7 bin 374 adetle ocak ayında olduğu gibi şubatta da en çok tercih edilen otomobil modeli oldu.

Egea'yı, 6 bin 319 ile Clio, 6 bin 106 satışla Passat, 5 bin 959 ile Megane, 4 bin 429 ile Focus, 4 bin 321 satışla Corolla, 3 bin 720 satışla Astra, 3 bin 313 ile BMW 3 Serisi, 3 bin 221 ile Polo ve 3 bin 54 satışla BMW 5 Serisi takip etti.

Söz konusu 10 model, toplam binek satışlarının yüzde 34'ünü oluşturdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN