Nissan yeni iş planını duyurdu: Elektrikli araçlarda işbirliği

Nissan yeni iş planını duyurdu: Elektrikli araçlarda işbirliği

Japonya menşeili otomotiv üreticisi Nissan, yeni iş planıyla 3 yıl içinde yıllık araç satış hacmini 1 milyon daha artırmayı hedefliyor. Şirket önümüzdeki yıllarda yarısı elektrikli olmak üzere 30'a yakın araç model üreteceğini açıkladı. Bu düzenlemeyle yeni iş birliklerine kapı açan Nissan, geçtiğimiz günlerde bir diğer Japon otomobil üreticisi Honda ile elektrikli araçlar hakkında işbirliği sağladığını duyurmuştu.

Nissan, 'The Arc' isimli yeni iş planlamasını duyurdu. Şirket yapacağı düzenlemeyle, önümüzdeki yıllarda satışlarını daha da artıracağını açıkladı. Bu planın diğer otomotiv markaları için de öncü olması bekleniyor.
Nissan CEO'su Makoto Uchida planlamayla ilgili "Hızla değişen bir pazarda sürekli gelişme ve uyum sağlama konusundaki kararlılığımızı temsil ediyor. The Arc ile 2026 yılı sonuna kadar 30 yeni modelden oluşan bir seriyi piyasaya sürmeye hazırlanıyoruz ve küresel satış hacmini 1 milyon adet artırmayı hedefliyoruz" dedi.

'ELEKTRİKLİ ARAÇLARI ERİŞİLEBİLİR HALE GETİRECEĞİZ'


Uchida, stratejik ortaklıkları değerlendireceklerini belirterek, "Ayrıca içten yanmalı motorlar ve elektrikli araçlar arasında dengeli portföyü korurken, elektrikli araçları daha erişilebilir ve karlı hale getirmeye de kendimizi adadık" açıklamasında bulundu.

'THE ARC' NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Arc adlı yeni planlama, 2020 mali yılından 2023 yılına kadar uzanan Nissan NEXT dönüşüm planı ile şirketin uzun vadeli vizyonu olan Nissan Ambition 2030 arasında yer alıyor.

Yeni plan, 2024'ten 2026'ya kadar olan mali yıllara ilişkin orta vadeli yükümlülüklere ve 2030'a kadar gerçekleştirilecek orta uzun vadeli eylemlere bölünüyor.

Plan kapsamında, Nissan öncelikle özel olarak tasarlanmış bir strateji aracılığıyla hacim büyümesini sağlamak için harekete geçecek. Bu kapsamda, elektrikli motor ürün portföyü, büyük pazarlardaki hacim büyümesi ve mali disiplinle desteklenen elektrikli araçlara hızlı geçişe hazır hale gelinecek.

Bu girişimler sayesinde Nissan'ın, 2026 mali yılı sonuna kadar yıllık satışlarını 1 milyon adet artırmayı ve işletme kâr marjını da yüzde 6'nın üzerine çıkarmayı hedeflediği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN