İçten yanmalı mı, elektrikli mi? Cevap BDDK'dan geldi: Elektrikli araç alacaklara kredi müjdesi

İçten yanmalı mı, elektrikli mi? Cevap BDDK'dan geldi: Elektrikli araç alacaklara kredi müjdesi

'İçten yanmalı mı, elektrikli mi?' sorusuna BDDK'dan cevap geldi! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) elektrikli araç almayı düşünenlere müjdeli haberi verdi! Kredi tutarları ve vadelerle ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Taşıt fiyatının yüzde 70'ine kadar kredi verilecek...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), elektrikli araç alımlarında kullanılacak kredi tutarları ve vadelerle ilgili yeni düzenlemelere gitmiştir. Bu düzenlemeler, elektrikli araçların finansmanına erişimde belirli kriterler getirerek, piyasada daha sürdürülebilir bir finansman modelinin oluşturulmasını amaçlamaktadır.

VADE SINIRLARI VE FATURA DEĞERİNE GÖRE KREDİ ORANLARI BELİRLENDİ

Bakandan ödeme müjdesi! Hesaplarınızı kontrol edin paralar yatıyor – Hasan YAPICI

Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıtlar için kredi vadesi maksimum 48 ay olarak ayarlanmıştır. Bu, önceki sınır olan 900 bin lira fatura değerine göre bir genişlemedir.

1 milyon 600 bin lira ile 3 milyon lira arasındaki fatura değerine sahip taşıtlar için kredi vadesi 36 ay, 3 milyon lira ile 4 milyon lira arasındaki fatura değerine sahip taşıtlar için ise 24 ay olarak belirlenmiştir.

Nihai fatura değeri 4 milyon lira ile 5 milyon lira arasında olan taşıtlar için kredi vadesi sınırı 12 aya indirilmiştir.

KREDİ TUTARI VE TAŞIT DEĞERİNE ORANI

Elektrikli otomobil alacaklar dikkat | Ekonomi Haberleri

BDDK, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıtlar için, kredi tutarının taşıtın değerine oranının %70'i aşamayacağına karar vermiştir.

Fatura değeri 1 milyon 600 bin liranın üzerinde olup, 3 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için bu oran %50 olarak belirlenirken, 3 milyon lira ile 4 milyon lira arasında değere sahip taşıtlar için %30'a düşürülmüştür.

4 milyon lira ile 5 milyon lira arasındaki fatura değerine sahip taşıtlar için kredi tutarının nihai fatura değerine oranı %20 olarak, 5 milyon liranın üzerindeki taşıtlar için ise kredi kullanımı yüzde sıfır olarak ayarlanmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN