En çok satan ikinci el otomobil açıklandı! Tahmin ettiğiniz gibi Fiat değil! Zirvede o marka var

En çok satan ikinci el otomobil açıklandı! Tahmin ettiğiniz gibi Fiat değil! Zirvede o marka var

Türkiye'de en çok satan ikinci el otomobil markası açıklandı! Zirveyi elinde bulunduran Fiat, bu kez ikinci sıraya düştü! Bakın zirvede hangi marka var...

Türkiye'nin ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarı, şubat ayında önemli bir hareketlilik yaşadı. Geçtiğimiz yılın en popüler markası olan Fiat'ın liderliği artık devam etmiyor ve en çok tercih edilen ikinci el otomobil markası Volkswagen olarak belirlendi.

EN ÇOK SATAN İKİNCİ EL OTOMOBİL MARKASI VOLKSWAGEN

Volkswagen Wiring Harness Failure: Know the Causes and Warning Signs

AA tarafından derlenen Indicata'nın raporuna göre, şubat ayı boyunca çevrim içi platformlarda toplam 363 bin kurumsal ilan yayınlandı ve bunlardan 170 bin 457'si satışa dönüştü. Bu verilere göre, uzun bir süredir lider olan Fiat, zirveyi Volkswagen'e kaptırdı. Özellikle binek otomobil kategorisinde Fiat Egea, hafif ticari araçlarda ise Ford Tourneo Courier en çok tercih edilen modeller arasında yer aldı.

Geçen yılın aynı dönemine göre ilanlarda %4'lük bir artış ve satışlarda %35'lik bir artış yaşanması, Türkiye'deki ikinci el araç pazarının büyüdüğünü gösteriyor. Şubat ayında en çok satılan 10 marka arasında Volkswagen ilk sırayı alırken, onu sırasıyla Renault, Fiat, Ford ve BMW takip etti. Bu markaların toplam satışların %75,7'sini oluşturması, pazarın büyük bir kısmının bu markalar tarafından yönlendirildiğini gösteriyor.

Volkswagen Passat üretimini durduruyor iddiası! - Otomobil Haberleri

Binek otomobil satışları incelendiğinde, Fiat Egea modelinin 7 bin 374 adet satışla zirvede olduğu görülüyor. Egea'yı Renault Clio ve Volkswagen Passat modelleri izliyor. Hafif ticari araç segmentinde ise Ford Tourneo Courier 3 bin 907 satışla en çok tercih edilen model olarak öne çıkıyor ve Fiat Doblo'yu geride bırakıyor.

Raporda belirtilen satış verileri, 40 binden fazla kuruluşun çevrim içi platformlarda verdiği ilanlara dayanıyor. Bireysel araç ilanları bu verilere dahil edilmiyor. Bu sonuçlar, Türkiye'deki ikinci el otomobil pazarının güncel durumunu yansıtarak, tüketicilere geniş bir araç yelpazesi sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN