Emekli maaşı alanlar dikkat! Özgür Erdursun altını çizerek uyardı: Bunu bir kez yapan artık maaş alamıyor, hemen kontrol edin

Emekli maaşı alanlar dikkat! Özgür Erdursun altını çizerek uyardı: Bunu bir kez yapan artık maaş alamıyor, hemen kontrol edin

Emekli maaşlarıyla ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son olarak paylaşılan yeni detay milyonlarca maaş alan emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşı alanlar dikkat! SGK Uzmanı Özgür Erdursun altını çizerek uyardı. Bunu bir kez yapan artık maaş alamıyor, hemen kontrol edin...

Türkiye'de milyonlarca çalışan emeklilik hayali kurmaktadır. Düzenli maaş almak isteyen emekliler SGK tarafından paylaşılan detayları sorgularken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Özgür Erdursun'dan kritik uyarı. Erdursun, emekli olmak isteyenler için önemli bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. Bunu bir kez yapan artık maaş alamıyor! Geç kalmadan hemen kontrol edin.

EMEKLİ MAAŞI ALANLAR DİKKAT! ÖZGÜR ERDURSUN UYARDI

Emekli olabilmek için gerekli şartları yerine getiren vatandaşlar bazı zorluklarla karşılaşabiliyor. Özellikle yurt dışında çalışan ve prim günlerini tamamlamış olan bireyler, emekli olma sürecinde zorluklar yaşıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanlarından Özgür Erdursun, yurt dışında yaşayan vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Bunu bir kez yapan artık maaş alamıyor.

yeni-proje-2024-04-25t122622-929.jpg

"BUNU BİR KEZ YAPAN ARTIK MAAŞ ALAMIYOR"

SGK Uzmanı Özgür Erdursun yapmış olduğu açıklamada, "Türkiye'deki sosyal güvenlik kurumları, kişinin yurt dışında çalışmadığını kanıtlayan belgeler talep etmektedir. Ancak eğer kişi yurt dışında çalışıyor gibi görünürse, ne yazık ki emekli aylığı alma hakkını kaybedebilir" şeklinde konuştu.

BU DURUMDA NE YAPILMALI?

Peki bu durumda ne yapılmalı? Özgür Erdursun çözüm yolu olarak ise şunu önerdi:

"Özellikle az prim gününe sahip olanlar, yani emeklilik için gereken 300 gün, 500 gün, 8800 gün veya 1000 gün gibi eksik gün sayısına sahip olanlar, yurt dışı borçlanması yapmak yerine Türkiye'de bir şirketin ortağı olmayı düşünebilirler.

yeni-proje-2024-04-25t122642-529.jpg

Bu sayede Bağ-kur primlerini ödeyerek emeklilik haklarını koruyabilirler. Bu yol tercih edilirse, Türkiye'den emekli aylığı alırken yurt dışında da çalışabilir, sosyal yardım veya işsizlik maaşı alabilirler."

EYT kapsamında 'emekli olabilir' doğrulamasını çalışanlar, SGK'ya gitmeden e-devlet üzerinden alabilirler. "Hizmet Dökümü" veya "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olurum" gibi sorgulama dökümanları veya "Çalışma Hayatım" ekranından alınacak belgeler yeterli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN