Bu teknoloji sayesinde elektrikli otomobiller 5 dakikada şarj olacak! Hatta daha kısa bile sürebilir

Bu teknoloji sayesinde elektrikli otomobiller 5 dakikada şarj olacak! Hatta daha kısa bile sürebilir

Elektrikli otomobiller, bu yeni teknoloji sayesinde 5 dakikada şarj olacak! Artık elektrikli otomobilinizi şarj ederken saatler değil saniyeler alacak...

Mühendisler, lityum-sülfür bataryaların şarj sürelerini dramatik bir şekilde azaltarak, artık 5 dakikadan daha kısa sürede şarj olabileceğini belirtti. Bu gelişme, lityum-iyon bataryaların yerine geçebilecek bir teknoloji olarak görülen lityum-sülfür bataryalar için umut vaat ediyor.

Lityum-sülfür bataryalar, daha fazla enerji depolama kapasitesi sunabilen ve sülfür gibi malzemelerin daha kolay ve ucuz bir şekilde bulunabilmesiyle avantaj sağlayan birkaç teknolojiden biri olarak öne çıkıyor. Ancak şu ana kadar, uzun şarj süreleri gibi sorunlar nedeniyle pazarda yaygınlaşamadılar.

YENİ ARAŞTIRMA SAYESİNDE HIZLI ŞARJ OLANAĞI

elektrikli-arac-sarj.jpg

Ancak, yeni bir araştırma, bu bataryaların şarj sürelerini hızlandırmak için çözümler sunuyor. Araştırmacılar, karbon malzeme ve kobalt-çinko kümelerinden oluşan özel bir katalizör kullanarak, lityum-sülfür bataryaların çok daha hızlı bir şekilde şarj olmasını sağladılar.

Adelaide Üniversitesi'nden Shizhang Qiao liderliğindeki ekip, bu buluşun enerji depolama teknolojilerinde devrim yaratabileceğini belirtiyor. Bu gelişme, tüketici elektroniğinden şebeke enerji depolamaya kadar birçok alanda kullanılabilecek yüksek performanslı batarya sistemlerinin gelişimine kapı aralıyor.

Bu duyuru, Anglo-Avustralyalı bir batarya şirketi olan Gelion'un lityum-sülfür batarya planlarının başarılı sonuçlarını paylaşmasının ardından geldi. Gelion, bu teknolojiyi dikey iniş kalkış yapabilen elektrikli hava araçlarından drone'lara kadar çeşitli ürünlerde kullanmayı planlıyor.

Gelion'un CEO'su, lityum-sülfür teknolojisinin uzun zamandır bilindiğini ancak performans avantajlarını elde etmenin zorluğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN