Bu otomobiller tamirciden çıkmıyor! Bu hataları yapanların cebine yazık olacak, arabanın ömrünü yavaş yavaş tüketiyor

Bu otomobiller tamirciden çıkmıyor! Bu hataları yapanların cebine yazık olacak, arabanın ömrünü yavaş yavaş tüketiyor

Arabası sürekli sanayide olanlar sık sık bu motor arızası ile karşılaşanlar bu etkenlere dikkat. Cebinizden sürekli araba için para çıkmasının temel nedenleri bunlardan biri olabilir. Yapılan bu hatalar arabanın ömrünü yavaş yavaş tüketiyor. İşte detaylar…

Motor, arabanın en önemli parçasıdır. Araba motoru zarar gördüğü takdirde hem büyük maddi zorluklara yol açıyor hem de kişilerin sürekli sanayide zaman kaybetmesine yol açıyor. Lakin göz ardı edilen bazı gerçekler var. Bunlardan biri motorda çıkan problemlerin genelde kullanım hatalarından kaynaklı olmasıdır. Peki, nedir bu hatalar? Gelin beraber inceleyelim…

yeni-proje-8-002.jpg

ARABANIN MOTOR ÖMRÜNÜ KISALTAN HATALAR

YAĞ SEVİYESİNİN DÜŞÜK OLMASI

Motor yağı, araba motorunun sağlam olması için en önemli etkendir. Motorun içindeki parçaların aşınmasını azaltan ve sürtünmeyi kontrol eden motor yağı düşük seviyedeyse ya da kirliyse bu durum motorun ömrünü kısaltır.

KALİTESİZ YAKIT

Araçlarda kullanılan kalitesiz yakıtlar motor performansını ciddi derecede etkileyen bir faktördür. Düşük kaliteli yakıt kullanımı yanma odasında birikintileri yol açabilir. Söz konusu bu durum motorun ömrünü kısaltır.

yeni-proje-9-002.jpg

YAKIT SEVİYESİNİN DÜŞÜK OLMAI

Ok motorlar sürekli düşük yakıt seviyesinde çalıştırıldığı takdirde yakıt pompası hasar görür ve motorun performansı olumsuz yönde etkilenir.

MOTOR BAKIMININ KÖTÜ YAPILMASI

Eğer motorun periyodik bakımı yapılmazsa ya da gerekli parçalar değiştirmezse motorun ömrü kısalır.

yeni-proje-10-001.jpg

MOTORA FAZLA YÜKLENME

Arabanın motoru tasarlandığı kapasitenin üzerinde bir yüklemeye maruz kalırsa parçaları aşınır ve hızla zarar görür.

ÇEVRESEL FAKTÖRLER

Araba motorunun zarar görmesine yol açan etkenlerden bazıları ise çevresel faktörlerdir. Bu kapsamda toz, kum, su ve kimyasal maddeler motorun içinde birikerek aşınmaya ve sonucunda da hasara yol açar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN