Bu da Isuzu'nun elektrikli pickupı D-Max BEV! Toyota'ya rakip geldi

Bu da Isuzu'nun elektrikli pickupı D-Max BEV! Toyota'ya rakip geldi

Japon otomobil üretcisi Isuzu sonunda elektrikli araç piyasasına adım attı! Isuzu'nun yeni tamamen elektrikli D-Max BEV'i geliyor! Pickup severlerin gözdesi olacak! Toyota'ya rakip geldi! D,Max BEV ne zaman pazara çıkacak? İşte D-Max BEV özellikleri...

Isuzu, Japon otomobil üreticisi, elektrikli araç (EV) piyasasına adımını, tamamen elektrikli ilk pickup aracı olan D-Max BEV ile atıyor. 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan bu yenilikçi araç, Isuzu'nun küresel çapta karbon nötr bir topluma doğru ilerleme çabasını simgeliyor. Tayland'da üretilecek D-Max BEV, ilk olarak emisyon düzenlemeleri konusunda katı kurallarıyla bilinen Norveç'te piyasaya sürülecek, ardından Tayland ve sonrasında Avrupa ile Orta Doğu'daki diğer pazarlara sunulacak​​​​​​.

D-MAX BEV ÖZELLİKLERİ

Isuzu D-Max BEV concept debuts – 66.9 kWh battery, 177 PS, 325 Nm; CKD Thailand; Europe launch in 2025 1741733

D-Max BEV'in, Isuzu'nun N Serisi hafif hizmet elektrikli kamyonunda bulunan tahrik hattına benzer bir tahrik hattı ile güçlendirileceği söyleniyor. Bu, 110kW ile 150kW arasında bir güç çıkışı ve 370Nm'lik bir tepe torku anlamına geliyor. Isuzu, D-Max EV için batarya özellikleri ve menzili hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da, yaklaşık 90kWh kapasiteli bir batarya ve yaklaşık 350km sürüş menzili bekleniyor. Bu elektrikli pickup'ın, elektrikli N Serisi tahrik sistemini kabul edecek şekilde minimal değişikliklerle merdiven tipi bir yapıyı koruması bekleniyor​​.

Isuzu D-Max BEV concept debuts – 66.9 kWh battery, 177 PS, 325 Nm; CKD Thailand; Europe launch in 2025 1741732

Isuzu'nun elektrikli pickup segmentine girişi, özellikle Tayland pazarında önemli bir pazar payını korumak için stratejik bir hamle olarak görülüyor. Isuzu, Tayland'daki pickup kamyon pazarının yaklaşık yarısını kontrol ediyor ve bu pazar, ülkenin otomobil satışlarının %40'ından fazlasını oluşturuyor. D-Max BEV'in tanıtımı, ASEAN bölgesinde son 3-4 yılda önemli ölçüde artan Çin elektrikli araç markalarının popülerliğine ve Toyota'nın elektrikli Hilux'unu piyasaya sürme planlarına bir yanıt olarak geliyor​​.

D-Max BEV'in geliştirilmesi, Isuzu'nun sürdürülebilirlik ve yenilikçiliğe olan bağlılığının bir göstergesi olarak, çevresel düzenlemelere uyum sağlarken küresel müşteri tabanının çeşitli ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Elektrikli mobiliteye doğru global eğilimle birlikte, Isuzu'nun elektrikli pickup aracı, ticari ve kişisel araç sektörlerinde bir dönüşüm yaratmaya hazırlanıyor, pickup'ların sağlam cazibesini elektrik teknolojisinin avantajlarıyla birleştiriyor​​.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN