Bu araba yolda kendi kendine gidiyor! Tesla almanıza gerek kalmadı: Daha ucuz

Bu araba yolda kendi kendine gidiyor! Tesla almanıza gerek kalmadı: Daha ucuz

Elektrikli otomobil sektöründe yarış son hız devam ediyor. Markalar çevreci ve ekonomik olan özelliklerini artırmak için yarışıyorlar. Çin'li dev marka piyasaya yeni bir soluk getirdi. Bu araba yolda kendi kendine gidiyor, üstelik Tesla'dan daha ucuz...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Çin otomobil piyasasına yeni bir soluk getiren Luxeed S7, Teslalarda olan otonom sürüş teknolojisindeki son yenilikleri kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Chery ve Huawei'nin ortaklaşa geliştirdiği bu yenilikçi otomobil, OTA aracılığıyla aldığı son güncelleme ile beş temel işlev ve 15'ten fazla deneyim optimizasyonu kazandı. Bu gelişme, aracın kendi kendine sürüş kabiliyetlerini önemli ölçüde artırarak, kullanıcılarına daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

OTONOM SÜRÜŞÜN YENİ BOYUTU: URBAN NCA

resim-2024-03-27-115947723.png

Luxeed S7'nin en dikkat çekici özelliği olan Urban NCA (Navigasyon Seyir Yardımı), sürücülere otoyollardan kentsel yollara kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor. Bu sistem sayesinde araç, seçilen navigasyon rotasına göre otonom olarak sürülebiliyor, şerit değiştirebiliyor ve trafik ışıklarına uyum sağlayabiliyor. Sistem, sürücülerin dikkatini artırmak için iki seviyeli eller serbest algılama hatırlatıcısı da içeriyor, böylece güvenlik ön planda tutuluyor.

YOLCULUK DENEYİMİNİ ZENGİNLEŞTİREN ÖZELLİKLER

resim-2024-03-27-120022426.png​​​​​​​

Luxeed S7, kullanıcıların yolculuk deneyimini iyileştirmek için bir dizi akıllı özelliğe sahip. Araç, sık ziyaret edilen yerlere göre akıllı önerilerde bulunuyor ve Vale Park Yardımı (AVP) ile park sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca, aracın yolun hız sınırına göre otomatik hız ayarlama kabiliyeti, sürüş güvenliğini daha da artırıyor.

TESLA'DAN DAHA UCUZ

​​​​​​​resim-2024-03-27-115843661.png​​​​​​​

OTA güncellemesiyle birlikte Luxeed S7, yanal çarpışma önleme desteği gibi ADS aktif güvenlik yeteneklerinde de iyileştirmeler sunuyor. Luxeed S7'nin akıllı kokpiti, 3 boyutlu araç kontrol ekranı ve yeni oturma modları ile kullanıcılara üst düzey bir konfor ve interaktivite sağlıyor. Araçtaki sensörler ve Huawei ADS 2.0 sistemi, Luxeed S7'yi yüksek derecede kendi kendine sürüş kabiliyetine sahip bir otomobil haline getiriyor.

Luxeed S7'nin fiyatları 34.000 ila 48.000 dolar ( 1 milyon-1,5 milyon lira) arasında değişiyor. Luxee'in rakibi Tesla'nın fiyatı ise 40 bin dolardan başlıyor 53 bin dolara kadar çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN