Baklavadan sonra yerli arabamızı da çaldılar! Arapların ürettiği Rabdan One'ın TOGG ile benzerliği şok etti

Baklavadan sonra yerli arabamızı da çaldılar! Arapların ürettiği Rabdan One'ın TOGG ile benzerliği şok etti

Son zamanlarda Türkiye ilerleyen teknolojisiyle tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Arapların yeni üretimi olan Rabdan One tanıtıldı. Resmen Türkiye'nin otomobil sektöründeki yenilikçi ürünü TOGG T10X'in kopyası! Rabdan One'ın TOGG ile benzerliği şok etti...

Son yıllarda Türkiye'nin savunma sanayii ve teknoloji alanındaki ilerlemesi, uluslararası arenada büyük ilgiyle karşılanıyor. Özellikle Orta Doğu ülkeleri, Türkiye'nin geliştirdiği teknolojilere hayranlıkla bakıyor ve birçok alanda iş birliği talep ediyorlar. Bu kez gündemdeki konu, Türkiye'nin otomobil sektöründeki yenilikçi ürünlerinden TOGG T10X'in benzerliğiyle dikkat çeken Rabdan One modeli oldu.

TOGG T10X'İN NEREDEYSE KOPYASI

UAE-made Rabdan One electric vehicle draws crowds at Adipec

Rabdan One, TOGG T10X'e oldukça benzeyen bir SUV modeli olarak tanıtıldı. Tasarım açısından incelendiğinde, TOGG T10X'e kıyasla yaklaşık 4 cm daha uzun ve 1 cm daha geniş olduğu görülüyor, bu da boyutlarının neredeyse aynı olduğunu gösteriyor. Ön panjurunun TOGG'un ünlü lale motifini andıran çizgilere sahip olması da dikkat çekiyor.

First 'made-in-UAE' Rabdan ONE hosts successful drive experience weekend in Abu Dhabi - Arabian Business

Aracın arka tarafına bakıldığında ise TOGG'da olduğu gibi enine doğru uzanan ve sinyalleri birbirine bağlayan LED ışıklandırmanın kullanıldığı görülüyor. Ayrıca, Rabdan One'ın lansmanında TOGG'un meşhur Gemlik Mavisi renginin kullanıldı.

Ancak benzerlikler sadece dış tasarımla sınırlı değil. Aracın iç kısmına geçildiğinde, TOGG T10X'te olduğu gibi ön konsolu kaplayan devasa bir ekranın olduğu görülüyor. Ancak, bu konsol yukarı-aşağı hareket edebilirliğiyle TOGG'dan ayrılıyor. Ayrıca, orta alt kısımda bulunan ikinci kontrol ekranı yerine klima menfezlerinin üstünde bir tuş takımı kullanıldığı ve Start-Stop düğmesinin direksiyonun sağ arka bölümüne konumlandırıldığı görülüyor.

RABDAN ONE MENZİLİ

Tasarım detaylarına ek olarak, Rabdan One'ın teknik özellikleri kısmında araç tamamen farklı. Çift elektrikli motoruyla 500 km menzil sunan araç, hibrit motoruyla ise 860 km menzile sahip iki farklı versiyonla piyasaya sürülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN