B ehliyet düzenlemesi, motosiklet satışlarını uçurdu! Satışlar, otomobili bile solladı

B ehliyet düzenlemesi, motosiklet satışlarını uçurdu! Satışlar, otomobili bile solladı

B sınıfı otomobil ehliyeti sahiplerinin artık 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilmesi sağlanmıştı. Bu düzenleme ile birlikte motosiklet satışları, otomobil satışlarını solladı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye'de motosiklet satışları otomobil satışlarını geride bırakarak önemli bir artış gösterdi. Şubat ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, trafiğe kaydedilen taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına oranla %77,6 artarak 193 bin 600'e ulaştı. Bu artışın büyük bir kısmını motosikletlerin oluşturması, dikkatleri üzerine çekti.

TRAFİKTE FAAL OLAN MOTOSİKLET ORANI YÜZDE 47,7

Sinop'ta, şubat ayında motosiklet kullanımı arttı! | Gündem, Sinop Haber

Shiftdelete'nin haberine göre, trafik kaydı yapılan taşıtlar içinde motosikletler %47,7'lik bir oranla başı çekerken, otomobiller %39,7 ile motosikletlerin ardından yer aldı. Kamyonetler %9,4, traktörler %3,8, kamyonlar %2,1, minibüsler %0,8 ve otobüsler ise %0,4 oranında trafiğe kayıtlı taşıtlar arasında yer aldı.

Bu büyük artışın temel nedeni, B sınıfı otomobil ehliyeti sahiplerinin artık 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilmesini sağlayan yeni düzenlemedir. Özellikle genç nüfus arasında motosiklet kullanımını daha cazip hale getirerek motosiklet satışlarında önemli bir artışa neden oldu.

Aynı dönemde trafik kaydı yapılan otomobil markaları arasında Renault %12,9 ile en popüler marka oldu. Renault'u sırasıyla Fiat (%10,3), Chery (%7,5), Toyota (%7,2) ve Volkswagen (%5,7) izledi. Hyundai, Peugeot, Dacia, Skoda ve Opel de %4,3 ile %5,7 arasında değişen oranlarla ilk onda yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN