Uzayda çekilecek ilk filmin yönetmen ve oyuncusu belli oldu

Uzayda çekilecek ilk filmin yönetmen ve oyuncusu belli oldu

Rusya, uzayda çekilecek ilk film için uzaya göndereceği oyuncu ve yönetmenin ismini belirledi. Uzayda film çekecek yönetmen Klim Şipenko olurken Yulia Peresild'de oyuncu olarak, ekimde Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gidecek.

Rusya’nın uzayda çekilmesi planlanan ilk film için seçtiği oyuncular belli oldu. 36 yaşındaki oyuncu Yulia Peresild ve 37 yaşındaki Klim Şipenko, 5 Ekim’de Baykonur İstasyonu’ndan Soyuz MS-19 füzesiyle uzaya gönderilecek. ‘Vıyzov’ (The Challenge) isimli film, bir doktorun sağlık durumu nedeniyle Dünya’ya gelip tedavi olamayan bir kozmonotu uzayda ameliyat etmek zorunda kalmasını konu alacak.

Roscosmos filmle uzayın kapılarının daha fazla insan için açılmakta olduğunu göstermek istediğini belirtiyor.

NASA VE TOM CRUİSE DA FİLM PLANLIYOR

NASA ve ünlü aktör Tom Cruise da UUİ’de bir film yapmayı planlıyor. Hollywood yapımı bu uzay filminin ne zaman çekileceği belli değil. Ancak Cruise’un yönetmen Doug Liman’la birlikte UUİ’ye gitmesi bekleniyor. NASA’ya göre Elon Musk’ın SpaceX roket şirketi de projeye dahil olacak.

Roscosmos’un açıklaması bu nedenle Rusya ile ABD arasındaki uzay yarışının başka bir boyuta taşındığı spekülasyonlarını tetiklemiş durumda.

FİLM İÇİN EĞİTİM EN GEÇ 1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK
Roscosmos’a göre, Peresild ve Şipenko, film için özel bir tıbbi ve sanatsal seçme sürecinden geçti. İkilinin uzay eğitiminin en geç 1 Haziran’da başlaması planlanıyor. Eğitim programında santrifüj ve titreşim testlerinin yanı sıra yerçekimsiz uçakta uçuş ve paraşüt eğitiminin yer alması planlanıyor.

Bununla birlikte uzay filmi için ilgi yoğun oldu ve binlerce kişi başvuru yaptı, Peresild başrollük yarışında 19 kadın oyuncuyu geride bıraktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN