AB yetkilisinden Trump’a yanıt: Putin'den korkmayın

AB yetkilisinden Trump’a yanıt: Putin'den korkmayın

İki yıldır Rus işgali altındaki Ukrayna'ya asıl yardım etmesi gerekenin ABD değil Avrupa olduğunu söyleyen eski ABD lideri Donald Trump'ın sözlerine yanıt veren AB Konseyi Başkanı Michel, “Putin'den korkmayın” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin Ukrayna'ya askeri yardımlarını az bulan ve Ukrayna'ya asıl yardım etmesi gerekenin ABD değil Avrupa olduğu yönünde konuşan eski ABD Başkanı Donald Trump'a yanıt verdi.

‘150 MİLYAR DOLARA ULAŞTI’

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Michel, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den korkmayın. Biz korkmuyoruz" diye kaydetti. Ayrıca, AB'nin Ukrayna'ya şimdiye kadar yaptığı yardımların toplamının 150 milyar dolar değerinde olduğunu ekledi.

‘ARAMIZDA OKYANUS VAR’ DEMİŞTİ

Trump, "Avrupa, neden Ukrayna'ya yardım etmek için daha fazla para vermiyor?" ifadesini kullanmış, ABD ile Ukrayna arasında bir okyanus varken savaşın Avrupa kıtasında sürdüğüne dikkati çekmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN