Faydasını duyan çekirdeğiyle löp löp yutacak! Kendisi kadar çekildiği de faydalıymış: Tereyağıyla tüketildiğinde ise katlanıyor

Faydasını duyan çekirdeğiyle löp löp yutacak! Kendisi kadar çekildiği de faydalıymış: Tereyağıyla tüketildiğinde ise katlanıyor

Yazın sıcaktan bunalanların ilk tercihi olan karpuzun sağlık üzerindeki faydalarını herkes biliyor. Ancak karpuzun kendisi kadar çekirdeği de oldukça faydalı. Öyle ki bu faydasını duyan çekirdeğiyle löp löp yutacak. İşte karpuz çekirdeğinin çok şaşıracağınız faydaları…

Karpuz yaz aylarında tüketilen en sağlıklı meyvelerden biridir. Birçok kişi karpuzla beraber tohumlarını tüketmenin de faydalarını merak ediyor. Genel inanışa göre karpuz çekirdeği yutmanın zararı değil tam tersi faydası vardır. Peki, karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir? İşte cevabı…

KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Toplum arasında yaygın olan inanışa göre karpuz çekirdeğini yemek karında karpuzun filizlenmesine yol açar. Ancak bu doğru bir inanış değildir. İster siyah ister beyaz, karpuz çekirdeği yutmanın hiçbir zararlı etkisi yoktur. Ayrıca karpuz çekirdeği tereyağı ile tüketildiğinde hem yutması kolaylaşıyor hem de tereyağının faydalarıyla karpuz çekirdeğinin faydaları birleşerek, insan vücuduna sağladığı faydalar katlanarak artıyor.

karpuz-ve-tereyagi-2.jpg

Çekirdeksiz karpuzlardaki beyaz tohumlar, boş tohum kabuklarıdır ve tüketim için oldukça güvenilirdir. Ayrıca, normal karpuzlardaki siyah tohumlar da olgun olmasına rağmen yine yenilebilir ve vücuttan çözünmeyen lif olarak geçmektedir.

Karpuz çekirdeklerinin boyutları küçük de olsa, besin bakımından zengindir. Demir, folat ve niasin gibi besinlerin yoğun olduğu çekirdekler, potansiyel sağlık faydaları sunuyor. Öyle ki bu çekirdeklere tereyağı, un ekleyerek çıtır bir atıştırmalık gibi kavurup tüketebilirsiniz. Fakat sindirim sistemi hassas olanlar, aşırı tohum tüketiminden kaynaklı rahatsızlık ya da kabızlık yaşayabilir.

karpuz-ve-tereyagi-1.jpg

Karpuz çekirdekleri, çeşitli vücut enfeksiyonları için hayati önem taşıyan magnezyum gibi temel besinleri içeriyor. Likopen gibi antioksidanların varlığından dolayı da kalp sağlığı adına oldukça önemlidir.

Meyvenin canlı renginden sorumlu olan bu besin, kardiyovasküler destek ve kanserin önlenmesi de dahil olmak üzere sağlık açısından çok sayıda fayda sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN