Milyonlarca emekliye sıfır zam şoku! Boşuna temmuz ayını beklemeyin... SGK uzmanı kara haberi verdi

Milyonlarca emekliye sıfır zam şoku! Boşuna temmuz ayını beklemeyin... SGK uzmanı kara haberi verdi

Maaşlarına yapılacak zamlar için temmuz ayını bekleyen emekliler yıkılacak! SGK Başuzmanı İsa Karakaş konu ile ilgili kara haberi verdi. Milyonlarca emekliye sıfır zam şoku! Boşuna temmuz ayını beklemeyin! İşte detaylar...

Mart ayı enflasyon farkının belirlenmesi ve Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini açıklamasıyla birlikte emekli maaş hesapları yeniden yapıldı. Ancak, asgari ücrete temmuzda ara zam yapılmayacağına dair hükümet kanadından gelen açıklamalar, emekliler arasında endişe yaratmıştı.

ARA ZAM YAPILMAYACAK

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Mayıs Cuma günü açıklayacağı nisan ayı enflasyonu, memur ve emekli maaşlarını etkileyecek. 3 aylık enflasyon farkı %15,05 olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın asgari ücrete temmuzda ara zam yapılmayacağını belirtirken "Öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak" ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıklamasının ardından, SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan gelen açıklamalar dikkat çekti.

resim-2024-04-29-221303998.png

‘EN AZ 6-7 MİLYON EMEKLİ YÜZDE 0 ZAMLA ÇIKACAK’

TGRT Haber ekranlarına konuşan Karakaş, temmuz ayında yapılması planlanan zam hakkında “Eğer hükümet sadece enflasyon oranında zam yaptığı takdirde en az 6-7 milyon emekli yüzde 0 zamla çıkacak. Kök zam yaptın 8 bin lira maaşı olan 10 bin lira olacak. Zaten 10 bin TL alıyor. Geçen yıl temmuzda aynı durum söz konusu oldu” dedi.

Milyonlarca emeklinin bu durumu dikkate alması gerektiğini belirten Karakaş'ın açıklamaları, emekliler arasında tedirginliğe neden oldu.

Öte yandan, asgari ücretle ilgili olarak İsa Karakaş, beklentisini şu sözlerle dile getirdi: "Asgari ücretle ilgili benim öngörüm mutlaka bir düzeltme yapılması yönündedir. Bu Çalışma Meclisi’nde zaten hükümet ve iş veren kesimi zaten maliyet hesabı yapacaktır. Dolayısıyla en azından yüzde 25 enflasyon farkı oranında bir güncelleme yapılmasını bekleniyor. Bunun önünde herhangi bir yasal engel yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN