Yunanistan İran ile petrol anlaşması imzaladı

Yunanistan İran ile petrol anlaşması imzaladı

İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından Yunan Petrolleri Şirketi ile İran Ulusal Petrol Şirketi arasında petrol anlaşması imzalandı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) geçen hafta yaptığı açıklama ile İran’ın nihai nükleer anlaşma çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirdiğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından AB, ABD ve BM İran’a uygulanan yaptırımları kaldırmıştı.

İlk ülke Yunanistan oldu

Yaptırımların kaldırılmasının ardından, İran’la petrol anlaşması imzalayan ilk ülke Yunanistan oldu. Yunan Petrolleri’nden yapılan açıklamada, İran ile uzun vadeli bir anlaşma imzalandığını ve petrol sevkiyatının derhal başlayacağı belirtildi.

Öte yandan Tahran’a uygulanan yaptırımlar nedeniyle Yunan Petrolleri’nin, 2011 yılında İran’a ödemediği borcun, yeniden yapılandırılması için de anlaşma sağlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN