Adalet Bakanı ne diyor?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye’deki yargı sorunlarını bir ölçüde olsun çözebilmek için samimi bir gayret içinde. Daha önemlisi, bu sorunların yargı hizmetlerini hızlandırmaktan öteye, temel hak ve hürriyetler sorunu olduğunu görüyor.

“Keyfi tutuklamalar… yargı kararlarının meşruiyetini tartışmaya açan uygulamalar” olduğunu açıkça ifade ediyor, sınırlı olan yetkileri çerçevesinde çözümler getirmeye çalışıyor.

İlginç bir tesadüf; 9 Aralık günü İstanbul’da “İnsan Hakları Eylem Planı Projesi” konulu önemli bir toplantı yapıldı. Bakan Gül ve Avrupa Konseyi Başkanı Maria Pejcinovic Buric insan hakları vurgulu konuşmalar yaptılar.

Gül’ün çabalarını yansıtan güzel bir örnekti bu toplantı.

Fakat, ertesi gün, 10 Aralık’ta AİHM’nin Osman Kavala hakkındaki kararı açıklandı. Karar Türkiye’de yargı üzerinde siyasi baskı olduğunu, keyfi tutuklamalar yapıldığını yazıyordu!

Ülkemizdeki ağır hukuk ve adalet sorunları hakkında böyle uluslararası hukuk belgeleri ortada dururken, bizim kendimizi öven konuşmalar yapmamız dünyada kimi inandırabilir ki…

Türkiye içinde bile yargıya güven oranı yüzde 30’dur! Üstelik resmi rakamdır bu.

Yargıya güven deyince, bir çok sorun söz konusudur…

YARGI BAĞIMSIZLIĞI

Türkiye’de yargının birçok sorunları var: Hain darbe girişiminden sonra yapılan tasfiyeleri doldurmak için düşük puanlarla ve siyasi mülakatlarla elemanlar alındı, hakim ve savcı yapıldı.

Bu, hem yargıda siyasallaşmaya hem kalitesizleşmeye yol açtı.

Düşük puanlı elemanlar almanın yarattığı sorunlara Bakan Gül de değinmiş, yeni sınavlarda en az 70 puan aranacağını söylemişti. (3 Aralık 2018)

Daha vahimi aynı süreçte yargı bağımsızlığının da daha bir gerilemiş olmasıdır.

Gül konuşmalarında, yargı sorunları arasında bu “bağımsızlık” meselesine pek değinmezdi. 9 Aralık toplantısındaki konuşmasında ise “özellikle” diyerek bu sorunu ortaya koydu:

“Bu reform belgesinin de 82 milyonun belgesi, eylem planı olmasını hedefliyoruz. Özellikle yargı bağımsızlığı başta olmak üzere her türlü konuda hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, korunması çerçevesinde bir yol haritası temel politika oluşturulacaktır.”

Nedir bu bağımsızlık denilen yargı sorunu?

Çok yalın ve taze bir örnek olarak AİHM’nin Osman Kavala kararında bir örneğini görüyoruz: Cumhurbaşkanı iki konuşmasında Kavala’yı suçlamıştı. Bu suçlamalarla üç ay sonra ortaya çıkan “iddianamedeki suçlamaların ifade ediliş şekli arasındaki benzerlik” AİHM tarafından not edilmiştir!

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile kurulan yargı düzeni, Avrupa Konseyi’nin en yüksek hukuki danışma kurumu olan Venedik Komisyonu tarafından da “yetersiz olan yargı bağımsızlığının daha da zayıflayacağı” belirtilmişti. (Paragraf 129)

Ve işte bugün Adalet Bakanı da “özellikle yargı bağımsızlığı”nı sağlamak gerektiğini söylüyor.

AİHM deyip geçmeyelim…

AVRUPA HUKUKU…

Adalet Bakanı Gül konuşmasında AİHM ve AYM kararlarına büyük değer verdiklerini söyledi. Bu yüksek mahkemeler için “bizi bağlamaz, yabancı şirketleri savunuyorlar, gayri milli” gibi sözler etmedi. Aksine şunları söyledi:

“Yeni eylem planında AHİM kararlarının yanısıra diğer uluslararası belgeleri de titizlikle inceleyerek insan hakları alanındaki yeni gelişmeleri de dikkate almaktayız… Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi gibi dış muhataplarımızın da görüş ve önerilerini alacağız…”

AİHM’yi ‘dış güç’ olarak görenler, AYM’yi “terörü meşrulaştırıyor” diye suçlayanlar bu noktada düşünmelidir: Türkiye’nin hukuk düzeni AİHM ve AYM kararlarında yer alan evrensel ilkelerle çatışıyorsa, ülkeye yatırım çekmek için kimi ikna edebilirsiniz?

Biz de hukuk devletiyiz deme ihtiyacını duyduğumuzda ne ölçüde inandırıcı oluruz?

AK Parti iktidarın ilk iki dönemde Türkiye’ye kabaca yılda 20 milyar dolar yatırım sermayesi geldi. Bunun yüzde 70’ten fazlası Avrupa kaynaklıdır.

Zaten Ortadoğu’dan, Rusya’dan ne gelebilir ki?

Bugün Batı ekonomilerinde sermaye bolluğu sebebiyle faizler negatife dönmüştür. Sermaye dünyada yatırım yapılacak yer arıyor ama neden bize gelmiyor.

Bunun cevabını öncelikle hukuk düzenimizdeki bozulmalarda aramayacaksak nerede arayacağız?

Hülasa, Abdülhamit Gül doğru şeyler söylüyor, samimi gayret içinde. İnşallah uygulamaya etkisi olur.

YORUMLAR (54)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
54 Yorum
  • KARAR OKURU / 14.12.2019 16:19

    Söylem mi?Eylem mi? Ben bu güne kadar bunların söylemleri ile eylemlerini n bir birine uyduğunu hiç görmedim.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 23:54

    Osman Kavala

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 22:26

    82 anayasası da halk oyu ile kabul edildi. ama eleştirildi ve birçok değişiklik yapıldı. yetkisi var diye yetkiyi kullanma biçimi eleştirilmeyecek mi? eleştirilir. verilen yetkinin yanlış olduğu zaman içinde anlaşılmış ise, o da eleştirilebilir. yoksa herşey donar.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 21:14

    bişeyler yapmak istiyor diye bişey yok. reis atamışıtır. görevi talimatları yerine getirmektir.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 18:33

    Milleti aptal zannediyorlardı ve çok haklılar

    Yanıtla (0) (0)
  • cumhur / 13.12.2019 18:30

    Hiç kimseye bir şey demeye hakkımız yok! Anayasa tek kişiye kanun yapma yetkisi veriyorsa ve o anaysa da milletin oyuyla kabul edildiyse kimseye bir şey deme hakkımız yoktur! Tüm erklerin başı yani kuvvetler ayrılığının da başı tabii ki yetkisini kullanacaktır!

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 18:16

    Adaletin yolu eşitlikten geçer, yasalar önünde başbakan ve sokataki bir insan bir çoban bir soförün farkı olmaz. böyle olunca devlet vergi dairesine bağlı sıkı denetleyici ve yıllık kişinin gelir gideri üzerinde vergi dairelerin denedimi ile adalet sağlanılır. avrupada kişi bir lüx arabaya bindiği anda zaten plaka alma işide vergi dairesine bağlı plakayı alır almaz, oo araba değeri örneğn 400 bin ise vergi dairesi hemen devreye girer bu kişinin kazancı ve gideri nedir diye araştırır tepesine biner. Yani bir insan bir yüzükle almanyaya gelirse 18 yıl sonra gemi sahibi olmaz ama tc de oluyo

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 17:32

    2002den önce askeri vesayet sorundu. son 5 yıldır da siyasi vesayet demokrasinin katili.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 16:49

    ...Yetkililerinden cevap geldi. ‘Oku’! Bir kaç köşe yazarına kaldı cevap, onlar yazdı; bürokratlar meclisin çıkardığı yasaları ve siyasi iktidarın talimatını uygular diye. Koltuğa oturan verdiği sözleri unutuyor. Bu arada kamuda denetim ve şeffaflık nasıl gerçekleştirilecek? HSK’nın başında kim olacak?

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 16:48

    Gelecek Partisinin yukarıda yayınladığı belgeleri okudum. Ana muhalefet partisi liderinin SGK’yı batırdığı dönüp dolaşılıp anlatılıyordu. Sosyal medyadan sordum o zaman vatandaş olarak, cevabınız ne? Sayfalar dolusu bir rapor yayınladılar. Kaç kişi okudu bilmiyorum. Yine sordum, kısa bir özet yazsaydınız kaç kişi okur bu raporu diye. +

    Yanıtla (0) (0)
  • yurdumun insanı / 13.12.2019 16:20

    SORUN NE? 1-)Ortaya çıkmış sonuçlar mı, 2-)Yoksa, bu sonuçları ortaya çıkaran zihniyet ve eylemler mi? Cevabı 2ci sorunun cevabında! O zaman sorun bizzat RTE kendisidir.Çünkü bunu son bacalara takılacak filitre meselesinde somut olarak yaşadık.Bir parti ,koca adamlar ve oy verenler BİR ADAMIN fikir ve eylemelerine sorgulamadan tabi ise ve bunu da yanlış olduğu halde savunmak için 40 büklüm olan hallerine bakınca görüyoruz.Çünkü RTE şu an ben yokum dese AKP ve AKP seçmeni diye bir şey kalmaz. Ömer TURAN RTE varsa biz varız,yoksa yokuz demedi mi! YANi KLİNİK VAK'ALIK DURUM VAR!

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 15:52

    Kısmen katılıyorum. ‘Dava’ yazan her bir yazarın tüm toluma açıklama borcu var. Ne davası güttüler? İhtilafları kiminle? Ne olsa mutlu olacaklardı?

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 15:48

    Her ağacın siyasette mi meyve vermesi lazım? Siyasete girecek kimse yok mu başka 82 milyonda. O zaman bu kadar yazdıklarına yorumlarına itibar eden olur mu? Ne kadar tarafsız olabilir?

    Yanıtla (0) (0)
  • Acaba adalet bakanı buna ne diyor? / 13.12.2019 15:37

    Zarrab ABD de suçlandı, itiraflarda bulundu ve bir banka görevlisi 3 yıl hapse atıldı. Türkiyede ise 17/25 kriteri bilinen bu olayla insanlar en basit ifadeyle bu banka nedeniyle işten atıldı veya mahkumiyet alıyor.Bu konuda AYM nin kararıda var.Hukuk bunu nasıl açıklıyor? En son Mayıs 2019 da BM insan hakları komitesinin hak ihlali kararı var.Özetle şunu söylüyor kişiye suçun ve suçunun ne olduğunu bildirmeksizin tutuklama yapmak hak ihlalidir diyor.Detaylarıda var ama sadece buna göre düşünülse bile acaba bu komitenin de Türkiye için bir geçerliliği varmı?Sanırım verilen BM süresi bitti.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 14:45

    Gelen her iktidar sizin gibi eğitim ve öğretimde kemale ermiş bir kalem dururken Milli Eğitim Bakanlığını çoluk ve çocuğa havale etti. Bakan sıfatlı her çocuk milli eğitimde rüştüne eremediğinden ötürü ecnebilerden müfredat ithal edip değerlerimizi yozlaştırdı. Eminim ki şimdiki Bakan'ı Türkçeden imtihan etseniz on puan üzerinden dört alamaz.Hal böyle olunca öğrencilerden başarı beklemek olmaz. Adalet Bakanı da yeteneksizlikten muzdarip bir kimsedir, ecnebiye yönelmiş medet ummaktadır.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 14:27

    (Sadece adalet) sol görüşlüyüm (5 vakit namazımı da kılarım) çevremde her iki cenahtanda KHK ile işten atılan çok insan var.Hepinizin acısını yüreğimde hissediyorum,neden hissediyorum işine son verilenlerden bu adam haketmişti diyebileceğim Allah rızası için bir tane yoktu içlerine bu diğer KHK larla ilgili bende bir kanaat oluşturdu Dindarların ezici çoğunluğunun vicdanları kararmış. Tezrazileri sürekli bozuk tartıyor.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 14:24

    Karşılaştırma ne kadar objektif olmuş? En azından burada demokrasiden hukuktan adaletten söz eden haksızlığa uğradığını söyleyen Hanefilere haksızlık.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 14:16

    AKP envayi çeşit menfaatperestten müteşekkil bir parti, devlet sadece onlara hizmet ediyor, bizi sürü yerine koyuyor, milletin hayrına olan bütün yasaları avanelerinin lehine çevirdi. Tek parti iktidarından da beter oldu. Ey Yazar! Sizin için de masal ve mesel yazma devri de doldu sayılır. Ülkenin siyasi yapısında yer alıp sıkıntıların kalkmasına her bakımdan katkıda bulunmanız lazım. Yeteri kadar yazdınız, şimdi uygulamaya yönelmelisiniz, meyvenizi görmek istiyoruz! Ağaç meyve vermeden kurursa emekler heba olur.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 14:00

    Türkiye'de ne kaliteli ki yargı da kaliteli olsun? Bir ülkede ortalama kalite neyse kaldırımından demokrasiye kadar seviye odur. Her millet hakettiği gibi yaşar. Nokta.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 13:12

    Taha bey, siz adelet bakanımıza nazar edeceksiniz de mevkisinden olacak diye inanın endişeleniyorum.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 13:01

    Çok üzücü. Geldiğimiz yer, herkes başının çaresine baksın.

    Yanıtla (0) (0)
  • külyutmaz / 13.12.2019 12:01

    Karar'da okudum ,Süleyman Soylu "araştırmacı gazeteci kalmadı" diye sitem etmiş Sayın Akyol.Ben gazeteci olsam buna çok hayıflanırdım ve mikrofonu kaptığım gibi soluğu Beştepe'de alır, Avrupalılar gaza on lira verirken biz neden 17 lira veriyoruz? diye sorardım.Bu ödediğimiz paranın fazlası neyin diyeti diye de sorar bu konuyu merak etmeyen çok akıllı halkımızı aydınlatırdım.Merak etmeyin Sayın Cumhurbaşkanımız eleştiriye kızmazmış.Cem Küçük öyle dedi.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU EK / 13.12.2019 12:00

    Türkiyedeki herkes, kendilerini Müslüman ve Hanefi Türkler kadar hak sahibi ve güvende hissettikleri gün, Türkiyeye adalet gelmiş, demektir.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 11:56

    Maalesef öyle. Vatandaşı kendini güvende ve huzurlu hissederse başkası da güvenir. Üç günde bir lütuf dağıtır gibi şu reformu yapacağız, bu açılımı yapıyoruz diye ortaya çıkılmaz. Zaten oraya o görevler için seçiliyorlar. Önce var olanlar kaybedilip sonra aratılıyor, ‘biz bulduk’ diye ortaya çıkılıyor. Hep beraber umutlanıp seviniyoruz. Hayırlı uğurlu olsun!

    Yanıtla (0) (0)
  • Bilal / 13.12.2019 11:30

    Yarginiz sadece fetoden sonra bosluklari dolduran acemiler yuzunden mi kalitesizlesti? Ben bildim bileli ayni yargi ayni sistem var. Sayin dost Trumpin bir telefonu ile tum komsularimiza savaş ilan eden yoneticilerimiz ABDnin multeci deposu haline getirdigi Turkiye de haliyle yargi da boyle olacak, kslitesiz olacak parsyi bastiran muebbetten bile kurtulacak falan.

    Yanıtla (0) (0)
  • Özay İbrahimbaş / 13.12.2019 11:01

    Türkiye'de siyaset rasyonel anlayışla icraat değil, nabza göre şerbet verme işidir. Ama o şerbet çoktandır zehir oldu artık. Ona bakarsanız AKP başkanı da yurdışına dönük bir çok söylemde insan haklarından, adaletten ve hukuktan söz ediyor. Sanki Türkiye'yi yöneten o değilmiş gibi. İçi boş sözlerle vakit harcayıp hala daha umut ticareti yapanlara yazıklar olsun. Madem AIHM kararlarına değer veriyorsunuz, o zaman Osman Kavala'yı derhal sebest bırakın. Yoksa reisiniz engel mi oluyor sayın Bakan...

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 10:48

    "Aynası iş'tir kişinin, lafa bakılmaz" demiş atalarımız. Öyle demiş böyle demiş boş bunlar. Dediğine değil yaptığına bakılır. Anayasa md.38, TCK md.30 a rağmen hakimler Anayasa-Kanun dinlemeyip yasal bir bankada hesabı var diye vatandaşları zindanlara atarlarken tek seyrediyorsa, buna rağmen "şöyle dedi böyle dedi" diye kimseyi kandırmayalım. Vesselam

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 10:47

    Hukuk Yargı bağımsızlığı gibi mühim mevzularda kusurlarımız yok mu varrr..m Bunu AHOMOHM söyledi diye varr değil..Bizd egörüyoruzki varrr. Amma bunun müsebbbibi en başta sizin gibi naehil hemde dangalakların sürüngenlerun silik tiplerin hukukçu tesmiye idülüp makammmevki ünvan alıup işbaşına düşmesündendür.. Bide akıldan bahsedersiniz..Senin aklın yokmu aklını kullan batıya kiraya verme kendin bir yol çizmiyonmuda ikide bir bize kokuşmuş batılın paçavralaşmış kavramlarıyla seslenirsin..mooo-derun post bilmem ne...

    Yanıtla (0) (0)
  • karar okuru / 13.12.2019 10:46

    Adalet bakanı, HSYK başkanı yargıya siyasal müdahaleden bahsedemez, Yüksek mahkeme başkanları her adli yıl açılışında yargı bağımsızlığından, hakim teminatından şikayet edemezler, buna aziz milletimizin erkek kedilerle ilgili bir sözünü söyleriz. Hakim bilgisiyle değil vicdanı ile karar verir, doğruyu yanlışı birbirinden akılla ve erdemle ayırdetmek yeterlidir. İktidarın yap dediğini yapan yapma dediğini yapmayan hakim savcıları ödüllendiren başta adı geçen kurumlar değil mi? Hakkaniyetle karar veren hakim savcıyı cezalandıran ruslar mı? kim? Meslektaşlarını savunmayan kim? Ahlak kalmadı.

    Yanıtla (0) (0)
  • e.k / 13.12.2019 10:38

    Sn yazar ınsallah dıyelım. Ancak akp gıbı sıyasal ıslamcı bır partının ıktıdarında hukuk ustunlugu ılkesının ısletılmesını beklemek gercekten tam bır hayalperestlık. Her seyı bılen akp genel baskanı savcılardan once fıkır beyan ederse ve bu fıkre gore mahkemeden karar cıkarsa AIHM den ne demesını beklıyoruz? Insanın en tabıı hakkı olan adaletı mumla arar olduk. Kıbır abıdesı akp genel baskanının ulkenın tepesını ısgal ettıgı surece adalet sozde kalacaktır. Sıyasal ıslamcıların yonetımde oldugu butun ulkelerın adaletsızlık belırgın bılesenıdır.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 10:17

    Eyyyy adalet gel artik cok uzun zaman.oldu Bizim memleke uğramayali

    Yanıtla (0) (0)
  • Takipci / 13.12.2019 09:52

    Sn Yazar, son paragraf ile, umitsizligini ifade ediyor. Biz sade vatandaslar 17 yilin tecrubesi ile biliyoruz; konusurken guzel seyler soylerler, uygulamada tersini yaparlar.

    Yanıtla (0) (0)
  • Adalet / 13.12.2019 09:48

    Adalet bakanı bişeyler yapmak istiyor ama yaptırmıyorlar gibi anladım...

    Yanıtla (0) (0)
  • HERMES / 13.12.2019 09:11

    Türkiye insanilik endeksinde çok yükseklere çıkmış. Türk halkı pohpohlanmayı seviyor ya! Bu yükseltmeyi şunun için yaptılar: aferin Türkiye, lütfen göçmen-mültecileri ülkende tut ve daha fazla göçmen al, ardındayız, millet ardında, Avrupa ardında, aslansın kaplansın...Anladınız?

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 08:53

    Yanlış vasiyet etmissin. Bundan sonra din ve dincilere yaklaşmayın deseydin doğrusu olurdu.

    Yanıtla (0) (0)
  • evin / 13.12.2019 07:55

    binlerce hdpli siyasetçiyi ve selahaddin demirtaşı tutuklayan akpnin bakanını övmeniz çok enteresan....ya da trajik demeliydim belki de...

    Yanıtla (0) (0)
  • Bay Meçhul / 13.12.2019 07:16

    15 Temmuz travması sonrası, hiç sebepsiz yere binlerce insan işlerinden edildi. Hiç bir suç niteliği taşımayan, sözde delillerle insanların hayatları karartıldı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre uyarı, kınama, maaştan kesme cezası verilemeyecek insanlara en ağır yaptırımlar uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor. İnsanlar haklarını aramasın, sürüm sürüm sürünsün diye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gitmesin diye oyalama komisyonları kuruldu. Adalet Bakanının öncelikli olarak bu insafsız linçlere dur demesi gerekiyor. Artık söylem ile eylem birleşmeli. Adalet... Çok geç olmadan...

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 05:03

    Türkiye bu hakim ve savcı ile Yani bu yargı ile adalet değil adaletsiz dağitıyor

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 05:02

    Sayın Gülün samimiyetine inanıyoruz Ancak kendisini HSK başkanı. Bu durumda yargı nasıl bağımsız olacak ki .. şayet Türkiye’de yargı bağımsız olsaydı birazda adalet eklenseydi Şuan sevsek de sevmesek o ayrı Selahattin Demirtaş Osman Kavala gibi adamlar tutuklu olmazdı...Ensesi kalın siyasi zırhı olan FETÖCÜler dışarda

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 04:38

    Bebeklerin hapiste olduğu bir ülkenin adalet(!) bakanı. İnsana zül olarak bu yeter.

    Yanıtla (0) (0)
  • Sadece adalet / 13.12.2019 01:37

    60 yaşındayım. Milliyetçi-muhafazakar biriyim. Olmayan bir suç nedeniyle KHK ile ihraç oldum. Beraat ettim. Dosyam istinafta 2 yıldır bekliyor. Yaşadığım travmalardan sonra değer yargılarım değişti. Çocuklarıma ve torunlarıma vasiyet ettim. Hiç bir sendikaya-partiye-derneğe-vakfa -cemaate üye olmayın, yolda kalmış, garip, yoksula yardım etmeyin, öğrenciye burs vermeyin, gazete-dergi okumayın, çocuklarınızı özel okula göndermeyin, hiçbir olaya şahitlik etmeyin, namazını evde kılın, oy kullanmayın, imkanı olan yurt dışında okusun-çalışsın. …umarım sözümü tutarlar.

    Yanıtla (0) (0)
  • ANTI KOMUNIST / 13.12.2019 01:13

    Oysaki mesela her bakanlıktaki her bakan göreve geldiğinde önce bir kendi personelinin yapılan haksızlıktan dolayı idareye açtığı davaları bir incelese ve haksızlıkları görseYok böyle bir uygulama.Adamın çalışma hayatı ve akademik hayatı başarılarla dolu sınavı kazanmış mülakatda elemişler B kadro, diğeri aöf mezunu A kadro 3000 lira fazla alıyor.Burası komunist ülke mi A kadrolar polit bürocu mu? Politbüro'nun üyeleri görünüşte KPSS Merkez Komitesi'nce seçiliyordu. 

    Yanıtla (0) (0)
  • ANTI KOMUNIST / 13.12.2019 01:13

    Oysaki mesela her bakanlıktaki her bakan göreve geldiğinde önce bir kendi personelinin yapılan haksızlıktan dolayı idareye açtığı davaları bir incelese ve haksızlıkları görseYok böyle bir uygulama.Adamın çalışma hayatı ve akademik hayatı başarılarla dolu sınavı kazanmış mülakatda elemişler B kadro, diğeri aöf mezunu A kadro 3000 lira fazla alıyor.Burası komunist ülke mi A kadrolar polit bürocu mu? Politbüro'nun üyeleri görünüşte KPSS Merkez Komitesi'nce seçiliyordu. 

    Yanıtla (0) (0)
  • sorgulayan / 13.12.2019 00:58

    Taha bey adaletin bakanı çıkıp hukuk adaletten reformlardan konuşuyor, sanki bu ülkeyi akp değilde 18 yıldır ben yönetmişim gibi. Bunlar ya milleti aptal zannediyor yada kendilerini çok uyanık zannediyorlar. Binlerce tanımadığımız gazeteci yazar akademisyen içerde birde tanıdığımız demirtaş ,kavala, altan kardeşlerde var. Hapiste olanların çoğu akp ve rte ye boyun eğmeyenler ,rte keyiften kinden bir çok belediye başkanına kayum atadı görevden aldı, etrafında güvenecekleri kimselerden duvardan hep duvar ördü, aslında yaptıkları KORKTUĞUNUN işareti ama korkunun ecele faydası

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 00:33

    İnsan yazınızı okuyunca Afrika'da yeni kurulmuş bir devlet olduğumuz hissine kapılıyor. Nerede onlarca devlet kurmuş, yüzlerce yıllık devlet geleneği olan insanlar? Ne kadar yazık!.. Ayrıca hukuk devleti; uluslararası sermaye parasını güvende hissetsin diye değil, benim için, yani vatandaş için istenmeli.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 13.12.2019 00:20

    Bugün geldiğimiz noktanın çok vahim olduğunu düşünüyorum. Halkın ekseriyetine güvenilmiyor, referans yoksa hiç şansı yok vatandaşın. Elli milyonu ne yapacağız o halde?

    Yanıtla (0) (0)