Sarılmak

Etrafımız sarıldı, biz sarılamadık. Korona dört bir yanımızı kuşatırken şehrin her yerinde kocaman yalnızlaştık.

Dosta değmeyen gözün ışığı bükülür. İnsanın göz bebeğinden tanıyabildiği birileri vardır, bazen o bile fark etmez bunu. Kabuslardan çıkartan, ışığı açan, manzarayı yaklaştıran biri vardır. Penceredir o, içimizi havalandırır.

Dosta varmayan ayağın bağı çözülür. İnsanın adımlarından tanıyabildiği birileri vardır, bazen o bile fark etmez bunu. Adımlarını sıklaştıran, adını tekrarlatan, adresini hatırlatan biri vardır. Yuvadır o, içimizi ısıtır.

Dostu duymayan kulağın pası büyür. İnsanın susuşundan tanıyabildiği birileri vardır, bazen o bile fark etmez bunu. Şarkıya başlatan, ıslık çaldıran, insanı korolaştıran biri vardır. Notadır o, içimizi ferahlatır.

Dostu sarmayan kolun yükü büyür. İnsanın sabrından tanıdığı birileri vardır, bazen o bile fark etmez bunu. Kucak açtıran, yara sardıran, göğse dokunan biri vardır. Şifâdır o, içimizi sağaltır.

Korona günlerinde refleks olarak birbirimizden uzak duruyoruz artık. Bir arkadaşı görünce kardeşçe el uzatmak, bir dostu görünce heyecanla sarılmak yok artık. Kimsenin kıyısına oturmuyoruz, uzak kenarında duruyoruz sadece.

Bu büyük değişimi tüm hücrelerimizde hissediyoruz hiç şüphesiz. Görüşmeler seyreliyor, neşeler azalıyor, eğlenceler boyut değiştiriyor. İçe dönüyoruz diyebilmek istiyorum ama o da pek olmuyor. “Yeni, soyut ve uzak dış” bizi hapsediyor.

Koronavirüs, her geçen gün daha da korkunç bir hale bürünen ekonomik krizle birlikte aile dramlarını, küskünlükleri ve intiharları büyütüyor. Koronavirüs istatistiklerine veya döviz kuruna yansımayan başka acı tablolar doğuyor. Korona ve piyasa birer düşman, dostlukları silkeliyor.

Dostluk emek ister, şimdi emeği artırmak gerekiyor. Fiziki mesafeyi korurken bazı başka  mesafeleri kapatmak gerekiyor. Öyle ya da böyle, dosta sarılmak; daha çok halleşmek, daha çok dinlenmek gerekiyor.

Antidepresan endüstrisini dostluğun muhabbeti sarsabilir ancak.

Ve sarsacak.

Yoksa herkes kaybolacak.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum